| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v zahraničí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 16579  [Dalších 15619 >>]
cyann 43516
28.11.2013 15:16:43
Nevím jestli je to úplně k věci, ale mám takovou zajímavou zkušenost. Přestěhovala jsem se se synem v jeho 3 letech do Holandska, věděla jsem, že je to jen na dva roky, jezdili jsme hodně do Čech, pro mě to byla jen taková epizoda. Ale bylo zajímavé, jak tam měli koncipovanou výchovu k vlastenectví - fakt se ze všech dětí snaží udělat Holanďany. což je logické, potřebují zaintegrovat všechny přistěhovalce. Ve výsledku se během těch dvou let syn považoval za Holanďana mnohem víc, než se kdy (třeba i ted v osmi) považoval za Čecha. Chodil v oranžové, slavil královniny narozeniny, aktivně se účastnil průvodu při oslavě města, kde jsme bydleli, fandil Holandsku, učil se holandskou hymnu, vlajku poznal na 300 metrů. Teď už je zase Čech, ale v podstatě o tom ani moc neví. Kdybysme tam zůstali dýl, stal by se z něj hrdý nizozemec.
Fren 117315
28.11.2013 14:55:55
Já se tě zeptám takto:chtěla bys,aby tvé dospělé dítě bylo nesamostatné a bylo odkázáno pořád na tebe,páč by se mu nechtělo pracovat třeba,bylo by neprůbojné a nebylo by si schopno najít partnera pro život či dokonce založit svou rodinu...?Ty ses asi taky rozoidovala sama o tom,jak a s kým budeš žít - bydlíš pořád s rodiči nebo už "o své dítě" přišli?Jak žijí,srovnalise stím?
kosatka2 89902
28.11.2013 14:28:37
to se podle mě nedá vůbec říct dopředu. někdy se lidé vrátí i po 5-7 letech, někdy jdou do jiné země, někdy zůstanou natrvalo.
co ale vím, někdy ty další generace projeví o původní zem zájem, i když je třeba ani rodiče nenaučili česky. třeba sousedi u sebe měli kluka, co byl středoškolák, chtěl se o čr víc dovědět, tak si domluvil čtvrtroční pobyt v rodině a dokonce chodil na státní gympl. takže když se chce...
já se teda spíš vídám s těmi, co se do čr pravidelně s dětmi vracejí, ale když jsem žila v cizině, poznala jsem i ty, co se za svůj původ stydí, nechtějí se s žádnými čechy vídat a ani sem jezdit.
Ampanula 139700
28.11.2013 13:52:28
Súhlasím s tvojím názorom, že deti sa asi nebudú chcieť vrátiť do ČR. Vytvoria si vzťah k novej zemi, tam budú mať priateľov a nové korene.
A kde je napísané, že sa ty po nejakom čase do ČR budeš chcieť vrátiť? Hoci na dôchodok.
Môžeš kľudne zmeniť názor.
U nás je to tak, že dcéra začala študovať v ČR a je 100% ísté, že sa domov na Slovensko nevráti. Buď ostane v ČR, alebo má vysnivanú ďalšiu destináciu - NY.
Ja som ešte pred 2 mesiacmi ani len neuvažovala, že by som SR opustila a tu je pes zakopaný. Uvedomila som si, že by som tu ostala sama. Takže predbežne sme začali s dcérou plánovať, že keď sa ona usadí, prídem do ČR aj ja. Alebo hoci do NY, ak skončí tam. Život všetko ukáže sám.
Aleandra
  • 
28.11.2013 13:51:18
Zalezi na tom, jestli maji v Cechach kamarady.
moje deti (10,12) se v zahranici narodily, do Cech jezdi na 5 tydnu na chatu na prazdniny a tam naji tlupu kamaradu, asi 10 deti. Pak jezdi do Cech na 14 dni do skoly a tam maji zase spoluzaky, z nichz nekteri uz jsou za ta leta fakt dobri kamaradi, se kteryma si pisi.
Monika 123907
28.11.2013 13:34:28
Nemám osobní zkušenost, ale z toho, co tak vím "z okolí", tak opravdu moc nepočítej, že když se z předškolákem odstěhuješ z ČR, tak že se bude s tebou chtít vracet "na důchod".
Myslím, že se nebude chtít vracet už ani v pubertě - bude mít zázemí a kamarády hlavně tam, kde budete žít, protože opravdu věřím, že si zvykne relativně rychle. A taky záleží, jak udržíte jazyk a pod....
Ale na druhou stranu, až budeš v důchodu, stejně je dost pravděpodobné, že tvé dítě bude mít svůj život a bude záležet spíš na Vašich vztazích než na geografické vzdálenosti, jak moc budete spolu v kontaktu (zvlášť při dnešních technických možnostech!)
Len 108740
28.11.2013 13:28:28
Tak osobne pocitam s tim, ze dite se muze chtit odstehovat treba na druhy konec sveta a nezustane navzdy se mnou (doufam)~:-D Momentalne maji vztah k CR velmi dobry (6 a 9 let), maji tam rodinu, pokojicek, hraky, psa (psy), bazen, CR ma proste spoustu plusu a je to misto pro traveni prazdnin. Do budoucna nevidim, sama o sobe jsem si temer jista, ze navzdy tady nezustanu a poputuju jinam, at za praci nebo za necim jinym. Deti budou doufam samostatne a pujdou si tam, kam je to potahne a kde budou mit ty nejlepsi moznosti pro svuj spokojeny zivot.

Fakt je, ze pro me deti CR neni rodna zeme a jsou Cesi jen z poloviny.
valskiene 139817
28.11.2013 13:17:03
Mám otázku pro maminky v zahraničí. Chtěla bych se zeptat, jak vnímají vaše děti Českou republiku, jestli tam rády jezdí a mají tam ještě nějaké kontakty apod.
Budeme bydlet ca. 1000 km od domova a pořád mám takový nepříjemný pocit, že dítěti, které ještě chodí do školky beru domov, babičky apod. Mám z toho špatný pocit.
Na druhou stranu mi lidé říkají, že malé dítě si zvykne rychleji. To mě na jednu stranu těší, na druhou stranu ale nechci zůstat v zahraničí natrvalo, určitě ne na důchod a říkám si, jestli se mé dítě ještě bude vůbec chtít do ČR někdy vrátit. Hodláme tam jezdit často na různé prázdniny a svátky, máme tam dům atd.
Říkám si, že pokud bude dítě chodit do školy v zahraničí, možné je i studium střední, popř. vysoké školy, tak nebude mít k ČR postupně vztah žádný. Když ještě vezmu v potaz, ač to zní hrozně, že babičky tu za několik let třeba ani nebudou, tak do ČR nebude mít ani proč jezdit. Je to asi divné, ale mám už těď nějak pocit, že o dítě takto přijdu. Vím, že i když se narodí v ČR, tak není jisté, že tam zůstane. V mém případě je ta pravděpodobnost ale moc vysoká...
Krevetka 65934
21.11.2013 5:45:05
Budu mít asi nepopulární názor, ale bez tréninku to nepůjde. Já se snažím TEĎ ( mění se to:)) přijít na kloub francouzštině a chodím 3x, někdy i 4x v týdně. Teď to bylo dobré. Pán semnou chtěl mluvit. Kladl mi krátké otázky. Najednou mi to připadalo tak lehké. I číslovky jsem zvládla. Ale to je obchod, na který jsem zaměřená. Jinak to je těžké. Francouzi semnou nechtějí mluvit anglicky. Max v Paříži a na benzinkách, jinak je aj mimo. Takže neumím pořádně aj a teď valím fj a všechno se mi to míchá.
Amarela 110744
22.8.2013 9:27:37
V zahraničí jsem žila pět let a nedovedu si představit prožít tam celý život. Jsem k téhle zemi hrozně vázaná a to nejen rodinou, jsem prostě takový zápecník. Dokážu si za určitých okolností představit žít v několika evropských zemích, to bych možná zvládla, ale na jiném kontinentu rozhodně ne. Patřím do Starého světa. Ale to jsem si uvědomila právě až tam, na opačném konci světa.
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 16579  [Dalších 15619 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.