| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 4200  [Dalších 3950 >>]
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
5.11.2006 22:49:42
Ahoj,

tak Viktorka má pět zítra, ale dnes byla pochopitelně rodinná oslava, dostala Barbínu v plesových šatech, kabelku, bärvy na sklo a šablonky (dají se jen vybarvit a nemusí se dělat kontura), závoj a sukni (ušila segra - může jít na karneval za Šehrezádu, princeznu apod.), nový batoh (chodí se školkou na bruslení tak aby se tam vešly brusle). Měla velkou radost (nejvíc asi z těch šatů a Barbíny). Zítra bere do školky pytel bonbonu a bude sedět na "trůně" (mají to tam tak pro oslavence). V nejbližším termínu ještě bude oslava s dětmi - na tu se těší nejvíc, doufám, že nám nespadne barák.
Tak kdo je další? D.
Markys 12183
2.11.2006 10:38:25
Ahoj holky,

Honey, ten náramek vypadá dobře:-), nedávno jsem K. kupovala ve Sportissimu tenisky a snad nás tam bylo jen pět zákazníků, jen jsem se otočila na sekundu a ona nikde.. Vůbec jsme jí nemohly najít, pomáhaly i prodavačky.., už mi napadalo leccos:-( a pak ji jedna prodavačka objevila, seděla na bobku u nějakého zboží a prý slyšela, jak ji voláme, ale nezdálo se jí důležitý reagovat... Uf.

S županem jsme si užili. Klárka chodí od září na plavání a potřebovala župan... No a v najednou nikde nebyly, na netu měli nevhodný velikosti a v obchodech nic. Nakonec jsme koupili docela hezký, ale ne nijak levný, a v tom momentě začali mít všude spousty a různé akce a tak a snad ve všech možných katalozích, co mi chodí byly, no prostě typický..

Ještě mi napadá, nechala jsem Klárku, aby mi nadiktovala, co by si přála k narozeninám a vánocům a psala jsem to do dvou sloupečků, ona je říkala tohle sem a tohle tam. Kupodivu si nepřála nic překvapivého - různý knížky, věci do domečku, oblečky na panenky, lego..., jen mě lehce zarazilo, když řekla, že chce "normální chlapy", ptala jsem se, jak to myslí a prostě chce k panenkám normální chlapy, tedy panenky kluky:-). Doufám, že se prodávají...

Tak holky hezký den!
honey 6468
1.11.2006 20:18:03
Ahoj holky,

tak i my jsme se stavily, bohužel neplánovaně, u naší dětské MUDr. Adélka má silný kašel, tak musí zůstat doma. Dr. říkala, že je toho všude kolem víc než dost. Alespoň jsme dostaly termín na pětiletou, za 3 týdny, ale pokud ještě nebude fit, tak to očkování jí posunou.

Aspoň si doma trochu pospím :) Už včera jsem zůstala doma na ústní omluvence, naštěstí my můžeme dva dny v měsíci zůstat doma bez papíru od Dr., něco na mne v pondělí lezlo, a vyležela jsem to. Uvařila jsem si litr bramboračky, konev čaje, pospala si dopoledne i odpoledne :), a dneska už to bylo OK. Dnes jsem začala brát i tu autovakcínu, je to strašlivě sladké :)

Tak se mějte.

P.S. Na Rodině byla (možná ještě je) reklama na www.babyplanet.cz - objednala jsem od nich Adélce župan - je fakt měkoučký :), a pak takové infonáramky, kde se napíše telefon a dítěti se to dá na ruku, kdyby se (nedejbože) ztratilo. Tak se mrkněte, třeba tam najdete nějaké tipy.
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
1.11.2006 13:27:03
Jo a Štěpánko, to čtení šlo u Madlenky tak nějak postupně. Když jí byly necelé čtyři, tak četla všechny písmenka a krátká slova, pak se to tak nějak vyvíjelo a teď čte úplně plynule bez jakéhokoli zadrhávání nebo slabikování. Injekci sice malinko obrečela, ale opravdu jen chvilku - děsně jsem jí vysvětlovala, jak se k ní teď ty bacily nedostanou...
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
1.11.2006 13:24:31
Ahoj holky, tak jsme dnes byli na pětileté prohlídce, Madlenka měří 116 cm a váží 19 kg a půjdeme na logopedii, protože neumí R, Ř a L.
Markys 12183
27.10.2006 17:32:51
Ahoj holky,
i já se hlásím po delší době:-). Připadá mi neskutečný, jak to letí... Venku je sice zatím teplo, ale to asi dlouho trvat nebude. Konečně dneska jsme koupili zimní boty.

No pětiletá prohlídka nás taky teprve čeká, jsem zvědavá, Klárka by taky měla jít na krev, můj tatínek má nemocné srdce, takže jí budou dělat cholesterol. Doufám, že to bude v klidu, né ta pranice jako před dvěma lety:-(.

Dárky už taky řešíme, nějaké Lego, knížky, doplňky do domečku a taky asi prince.. No a pak ještě pořešit dárky pro ostatní, už slyším naše, my nic nechceme... A babička, je jí 85, tvrdí už pár let, že pro ní nemá nic moc cenu, ona si sama sleduje, co kde vychází a sama si všechno objednává..

Ve školce je všechno snad OK. Mají letos flétnu a tanečky. Angličtinu jim neotevřeli, bylo málo zájemců. Takže jí nejspíš přihlásím příští rok do jazykovky. Němčinu se s ní dělám sama, baví jí to, kéž by jí to vydrželo... Pouštím jí často německé pohádky a docela občas žasnu, jak to pochytává. Ještě bych i přidala španělštinu, s tou občas taky přicházíme do styku, ale nevím, aby v tom neměla guláš..

Teda Martino, to je Madlenka dobrá!

Já často řeším pohoštění pomazánkami, hlavně jednohubky. A taky zapékám vekové chlebíčky mazané Ramou se šunkou, rajčaty, třebas i papriku, olivy.. a tak vše zasypu sýrem a zasypu prov. bylinkami. Je to dobrý a voňavý:-).

Hezký víkend všem!!!

honey 6468
27.10.2006 12:14:27
Čau holky, konečně je tu trochu živo :)

Koukám, že budu muset změřit Adélku, ani nevím, kolik teď měří. Rodičovská schůzka dopadla dobře, Adélka se v nové školce i mezi novýma dětma adaptovala dobře, akorát je velice hlučná ..... tak na tom pracuju :) Dárky mne taky straší, ale určitě budeme muset pořídit nějakého Barbie koně, a pak s ní plánuju jít do nějakého hračkářství, a čemu se bude věnovat nejvíc, to pak koupím :) Takhle jsem včera viděla nějakou maminku v Bambuli v Kotvě, jak pobízela dcerku, aby si vybrala, co bude chtít od Ježíška :)

Mám dneska dovolenou, včera jsem měla taky, tak jsem byla na manikúře a pedikúře, a trochu courala po městě. Na Újezdě už je připravené vánoční osvětlení .... s tím sluníčkem mi to přišlo dost nepatřičné. Už mám i autovakcínu, začnu od listopadu, a mám to brát až do dubna, tak věřím, že mi to pomůže. Jak se teď oteplilo, rozjela se mi silná rýma.

Štěpánko, jediné, co mne napadá, udělat štrúdl, ale slaný. Kolegova manželka (on nám nosí ochutnávky :) dává do listového těsta šunku, sýr, cibuli, a je to fakt mňamka! Pak co třeba udělat různé druhy pomazánek - česneková, žampionová, sýrová, k tomu nakrájet okurku, mrkev, řapíkatý celer na plátky, a ty pak namáčet do těch pomazánek; nebo mísu studeného těstoviného salátu ..... teda už musím přestat, začínám mít hlad :)

Všem přeju krásný víkend.
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
25.10.2006 15:31:00
čau holky, tady se to krásně rozjelo.

Léňo, vláčkodráhu máme už hodně dlouho a Štěpána vůbec nebere. Ani lego. Ale už vím, co koupím - ve Sparkysu mají dinosaura na baterky, prý chodí a řve, tak to se oslavenci bude určitě moc líbit.
Labradorku má tchyně, je to moc bezva fena /ten pes, na tchyně.../ Tu můžu vřele doporučit. Oni jsou takoví medvídci, ti psi. I když... před třemi lety jeden takový ukousl naší dobrmance ucho - musel jí ho doktor přišít. S irským vlkodavem zkušenost vůbec nemám, ale bude to asi taky klidný plemeno, ne?

Martino, no to teda zírám. Madlenka už čte? A jak dlouho? Ehm, retikulum, k tomu teda nemám moc co říct, no.

Štěpán teď byl zase pár dní doma, opět měl strašnou rýmu, hned mu to šlo na průdušky, v noci zvracel hleny, no děs. K tomu mně se vrátila angína, tak si to tady užíváme. Dnes jsem ho už chtěla na jeden den poslat do školky, ale jak máme teď jiný režim, tak usnul hodně pozdě a ráno nebyl schopný vstát. Tak jsme to vzdali.

Angličtinu má 2x týdně půl hodiny ve školce, moc ho to baví, připadá si důležitě a navzájem se zkoušíme.

Poraďtě nějaké originální občerstvení na oslavu narozenin, prosím. Mé pětatřicáté a Štěpánovy páté narozky přijde oslavit asi 14 lidí, tak ať mně to nestojí majlant. díky.
Tak se mějte!
Š.
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
25.10.2006 13:26:58
No ahoj,
zírám, kolik "starých" listopadek se ozvalo, tak všechny zdravím. Madlenka je opravdu obdivuhodná, kdoví, ješte o ní možná uslyšíme.
Viktorka chodila taky loni ve školce na angličtinu, bavilo ji to a pamatuje si hlavně písničky, které zpívali. Letos jsem ji tam nedala, připadá mi to zbytečné, protože ve třetí třídě bude začínat zase znovu od začátku. Smysl bych viděla spíš v tom druhém jazyce, takže si myslím, že děláš Radko dobře, když u Amy pěsuješ tu němčinu. Zvlášť když ji z manželem ovládáte. A lámej, lámej (manžela), potřebujeme přispěvatele na náš důchod!
Jinak zdravím Květu a jsem ráda, že se u vás situace stabilizovala. Květuška je opravdu "kus" holčičky. Viki je dlouhá hubená ale má cca 117 cm.
Čau D.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
24.10.2006 12:40:17
Ahoj holky,

tak se mi konečně zase zadařilo se sem dostat. Nestíhám pomalu ani číst...

Gratuluji Mariettě k miminku a držím palce. Já budu muset začít "masáž" manžela, abychom se pustili do toho druhýho. Pořád se mu nechce.
Pomalu se chystáme také na prohlídku, máme naplánované i třetí přeočkování proti klíšťové encefalitidě, Aninka se na to strašně těší - alespoň to teda tvrdí. Je fakt, že při těch prvních dvou očkování ani nehlesla, byla opravdu statečná. Fakt je, že jsem jí naslibovala hory i s horákama - kupovali jsme v H&M baletí sukýnku.

Martino, ta vaše Madlenka je teda opravdu malý genius. Amy je taky docela šikovná, pozná skoro všechny písmenka, ale dohromady si to nedá. Je fakt, že ji v tom nijak netrénuju, má čas do školy. Co se týče počítání, tak spočítá hodně, ale nesčítá. Je myslím docela šikovná na jazyky - uvažujeme pro ni o jazykovce - po našem pobytu v Německu mluví jakž takž a docela dost rozumí. Teď se strašně zajímá o angličtinu (chtěla chodit ve školce), když se mě zeptá jak se to řekne anglicky, tak si to skoro vždy zapamatuje a pamatuje si to i delší dobu. Snažím se v ní ale spíš prohlubovat tu němčinu, takže třeba spolu jedeme v autě a povídáme si německy, tak to je docela vtipný. Baví ji to ale vždycky jenom chvilku a mluví jenom se mnou, s manželem nechce vůbec (ten mluví líp než já, bez přízvuku).

Tak já se zase vrátím k práci, mějte si všichni moc hezky a ať vám všem dobře dopadne prohlídka.

Pro Pražandy: v neděli jsme byly na novém představení Majdy z Kouzelné školky, bylo to moc hezké povídání s písničkami. Lístky možno na www.kouzelnaskolka.cz
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 4200  [Dalších 3950 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.