Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Hanka + 2 kluci | 4981 |
27.2.2012 9:09:39
Ivo, včera jsme nějak s Maxem nakousli oslavy narozenin ... mých 40 a jeho 10 a tak jsem si vzpomněla na ty Vaše poslední oslavy a ukázala jsem mu Vaše fotky ... moc se mu to líbilo - hlavně ty žáby, lektvary ...
Asi bych si ale na něco takového netroufla, já k tomu nějak nemám "vlohy" a ve výsledku oslavy moc nemusím, raději něco v klidu. Ty moje už mám vymyšlené ... podařilo se nám zamluvit na týden apartmán v Alpách ... tak nějak si představuju svoje narozeniny ... na horách, zajít na nějakou dobrou večeři, vínko ... Max by chtěl zase narozky doma - rozbalit dárky, dortík a pak nějakou aktivitu ... bowling nebo něco takového. No uvidíme, do října daleko |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
27.2.2012 9:01:01
Ivo,
tady je stručný popis Panny ... sedí tam úplně všechno, bohužel i ty slabé stránky Lidé narozeni v zemském znamení Panny jsou obdařeni pečlivostí, logickým myšlením a trpělivostí. Jsou pracovití a mají velký smysl pro detail. Jsou to spíš realisté než snílci, stojí nohama pevně na zemi. Mají sklon k perfekcionismu a k věcem se staví kriticky. Často je najdeme v pečovatelských pozicích, rádi pomáhají ostatním a velmi důležité pro ně bývá zdraví, čistota a pořádek ve všem, co dělají. Žena Panna Žena narozená pod vládou Panny je pevně ukotvená v realitě, ale v srdci má sny, kterým věří a jde za nimi. Je to dáma, která vždy působí důstojně a své emoce si nechává pro sebe. Silné stránky Je to praktická žena, která stojí nohama pevně na zemi. Na všem, co dělá, si dává velmi záležet a je na ni spolehnutí. Slabé stránky Nejraději by měla všechno perfektní a někdy je přehnaně kritická. Nejen vůči svému okolí, ale především sama k sobě. Má ráda Má dobrý vkus a oceňuje hezky sladěné věci – ať už v oblečení, nebo v bytě. Potrpí si na kvalitní potraviny a čistotu. Nemá ráda Chaos není pro ni. Nemá ráda nepořádek a zmatek, dokáže ji naštvat lehkovážnost i neúmyslné zanedbání důležitých věcí. |
Iva |
• |
24.2.2012 4:32:09
Hanko ja zadne lidi ve znameni panny neznam (teda zadne blizke) - tak co to od tebe mame cekat? Pochlub se...
U nas probehlo nekolik dnu strevni chripky a ted zacalo teplo a zacaly kvest jarni kytky. Chystame dalsi narozeniny - 12.3. bude Anice sest. Desne to leti. Ona uz je ve veku, ze chce mit na oslave sve kamarady, na druhe strane je ale zase dost mala na to, abychom pozvali i nase zname a kamarady (to s vetsima uz zas tak nejde) - tak nakonec delam dve oslavy - v sobotu s nasima znamyma (plus par jejich deti) a v nedeli jeji kamaradi z ulice (plus jen par dospelaku) - no proste kdyz uz tak uz Taky jsem se prihlasila na jednu velkou zkousku z anglictiny, kterou musi delat vsichni co v nasem state chteji ucit (4 hodiny cteni a psani) a na interview na mozne pracovni misto na pristi skolni rok. Anika uz bude pristi rok chodit do skoly cely den, tak uz to snad pujde. Laka me to. Tak jsem zvedava. Opatrujte se a napiste co podnikate |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
16.2.2012 9:10:08
Ještě mě napadá ... jsem přece jen ve znamení Panny a fakt to na mě sedí, tak co ode mně taky čekat, že?
|
Hanka + 2 kluci | 4981 |
16.2.2012 8:59:26
Ať Vám Ivo auto dobře slouží, mně se včera zrovna vybila baterka před obchodem a já už nemohla nastartovat, ani zamknout auto (když je to všechno na elektriku), tak jsem volala servis, jestli by pro mě nepřijeli a nepomohli mi nastartovat a nabít baterku ... naštěstí to vyšlo
|
Hanka + 2 kluci | 4981 |
16.2.2012 8:33:15
Ivo, možná jsem to špatně napsala, já kluky do ničeho nenutím, kdyby nechtěli, tam tam nechodí. Spíš jen, že když už někam chodí (flétna, atletika) tak se snažím dohlížet, aby dostatečně trénoval/li a mělo to nějaký smysl.
Max je tip, že chce dělat všechno, baví ho výtvarka, baví ho flétna, baví ho modelář a je šílenec do atletiky, takže tady jsem v pohodě, ale když má trénovat na flétnu každý den (moc to nedodržujeme ), aby to na těch koncertech a soutěžích nějak vypadalo, tak to už ho musím občas honit Samozřejmě nemá tu morálku. Učitelka v ZUŠ na něho hodně vsází, sešly se jí v jednom ročníku 3 moc šikovné děti (chodí spolu i ve škole do jedné třídy) a tak se z nich snaží dostat maximum. Včera byli všichni 3 na té soutěži a Max donesl diplom za 2. místo ... přijel nadšený, i když tam měl prý zase chybky, tak tam byl jediný kluk, tak to asi tako hrálo roli Taky kluky honím s přípravou do školy, kdybych je nehlídala, tak si nejsem jista, jestli by byli dostatečně připraveni a měli všechny věci. S Maxem se učit nemusím, na něho se můžu 100% spolehnout, že si všechno udělá a k tomu pečlivě, ale s jeho přístupem "uměleckého bohéma" by pak půlku věcí zapomněl. Tomík je přesný opak, úkoly s ním musím poctivě dělat, jak se s ním nesedí, tak to "odflákne" nebo si u toho prostě hraje, musím s ním číst, psát ... ale na druhou stranu si umí vše perfektně sbalit a ještě mě kontroluje, jestli jsem vše podepsala, napsala omluvenku a zbytek si vyřídí ve škole sám. Takže každý má své mouchy a někde potřebují pořád popostrkovat a v něčem jsou samostatní a jde jim to samo. Taky cítím dost velký tlak od učitelek, že jsou děti hodně nepořádné, nevychované, ubližují si mezi sebou, neumí se k sobě chovat ... tak to kluky celkem cepuju, aby takoví fakt nebyli a tohle nikdy nemusela poslouchat. |
Iva |
• |
16.2.2012 3:17:06
Hanko ja mam pocit, ze moje holky nehonim. Jak je neco prestane bavit, tak s tou aktivitou chtej seknout a ja vetsinou pozaduju aby dodelaly do konce skolni rok a pak muzou menit. Jedinou vyjimkou bylo asi Simoncino piano, taky uz se ji nechtelo chodit, ale preklenulo se to a ted je rada a zase ji bavi. S Ninou jsme "nepreklenuly" NIC. Se vsim prastila ac byla v mnoha vecech dobra. Ted ji ale konecne zacalo NECO bavit - kosikova a plavani, tak snad ji to vydrzi. Kazdej ma jinou povahu, Nina se nerada do veci nuti, ale kdyz ji neco bavi, da tomu maximum... Tak doufam, ze nasla...
Me je tu tech decek celkem lito, ze jsou ve skole az do tri, pak ukoly a na aktivity moc casu ani energie nezbyva. Tady vysla knizka o "Tygri matce" (neznam presne jmeno), ale je to o asijske matce, ktera sve deti do hodne veci nuti, hodne je cepuje, deti myslim opravdu drou aby vynikaly... tak se tu rozvirila debata o tom, co je dobre. Ja nevim. Taky nechci, aby holky promarnily sve nadani nebo sance... ale ja prose nejsem ten spravnej tip na to byt "tygri matka"... Snad toho jednou nebudu (nebo deti nebudou) litovat... Jak dopadla ta soutez na fletnu? jeste se pochlubim - koupili jsme novy auto. Dedecek si sve veze na Floridu (jede tam prodavat obrazky) a jedno stare (22 let) jsme dali nejake organizaci - dedecek ho ridil spoustu let, dostal ho jako darek od charity jako uprchlik (uz tehdy stare a ojete)... Takze jsme se konecne rozloucili s uprchlickou fazi a koupili nove - malou Hondu Civic. Zatim jsem nadsena. Holky kupodivu na to jak nerady jezdi v aute taky... Mejte se fajn a ozvete se |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
15.2.2012 10:38:11
Ivo, super, gratuluji !!! Jsi šikula !!!
Pafko, taky vše nej trochu opožděně k narozkám !!! Holky, myslím, že s tím nejmladším to platí i pro "druhého" ... teda aspoň u nás. Sice mi pořád ve škole/v ZUŠ říkají, že je nemůžu srovnávat, ale přece ... Tomík zdaleka neumí to co uměl Max, natož rozdíl v chování (jak píše Iva, taky mám pocit, že je to někdy "baby", ale ve 2. třídě) Včera to šlo vidět, když kluci trénovali na flétnu. Tomík to tam plácá, seká chyby, občas prsty hledají ty správné dírky ... v té době Max hrál úplně jiné skladby a v jiném tempu ... dnes je na okresním kole v soutěži na flétnu, tak jsem zvědavá To jsme na ty první byly fakt tak přísné a cepovali jsme je? Nebo čím to je? Je pravda, že Maxe honím doteď a Tomíkovi trochu promíjím (jedu dle jeho možností), ale asi je to hlavně tím, že vím, že Max je opravdu moc talentovaný na více věcí a člověk se to snaží maximálně rozvíjet, ať ten talent "nepromarníme". Co myslíte? Já musím říct, že je mi ho někdy líto, jak ho honím |
Iva |
• |
8.2.2012 7:24:58
Pafco nejmladsi je nejmladsi.... Nase nejmladsi bude mit pristi mesic sest a taky je porad tak trosku "baby". Nerikam to uplne rada, protoze kdyz jsem vyrustala jako nejstarsi moc se mi to nelibilo..., ale ted vidim, ze to tak je. U nas to tak trosku podporuji i velke holky...
Vecere ve dvou v lepsi restauraci zni sympaticky, Pafco. Dodatecne vsechno nejlepsi! Ja mela dnes fantastickej den - dozvedela jsem se, ze jsem udelala zkousku (delala jsem ji pred mesicem) pro ucitele matiky na stredni skole a jsem z toho naprosto nadsena (je to velka zkouska). Ted se chystam vydat na urady a zjistit co jeste potrebuju udelat (studovat?...) abych mohla ucit... Odpoledne jsem taky par hodin suplovala osmackou matiku a celkem uspasne zvladla vylozit, pobavit, promluvit do duse... Kazda hodina je pri suplovani tak trosku boj - o respekt, duveru, pozornost... Obcas se podari, obcas ne, tentokrat se myslim podarilo, a to je peknej pocit. Zitra supluju u Aniky ve tride, tak doufam, ze to taky bude fajn... Mejte se pekne, ozvete se... |
Pafča+3(10/02,10/04,1/09) | 10496 |
5.2.2012 23:07:24
Ahoj Ivo, to je fajn že jste si oslavu užili!!!
U nás je sce mrazivo, ale sníh žádný :-( Naštěstí se dá alespoň bruslit!!! Hurá!! Holky bruslit moc neumí, ale statečně to zkoušejí. Včera i dnes sebou mlátily o led :-D My jsme zase oslavili třetí narozeniny našeho prďoly. Je to neskutečný jak to letí. Připadne mi pořád malinkej, jak je nejmladší z rodiny. A potom si uvědomím, co všechno už zvládaly holky v jeho věku a říkám si, že ho asi pěkně rozmazluejeme a vůbec necepujeme :-D Holt benjamínek ;-) A mně už je taky o rok víc :-( Manžel zajistil hlídání pro děti a šli jsme na večeři do jedné lepší restaurace. A bylo to moc fajn Mějte se krásně!! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.