| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6018  [Dalších 5768 >>]
Misa+Zuzanka 1.8.2003 14066
29.7.2006 14:42:37
Pappu, take se priklanim k alergicke reakci. Mela by jsi videt mne, kdyz se me telo priblizi ke gume-chirurgicke,nafukovaci balonky. Za kratounky cas zacnu otekat a zacnou se mi delat puchyrky podlite vodou.Na otok je nejlepsi " Jarišův"obklad, normalne prodejny v lekarne.
Holky, neverily by jste, co se vera stalo mne.Rano jsem zacala natirat tu budku, co Mira udelal na filtraci.Kdyz jsem mela prvni vrstvu, tak jsem zvedla tu velkou plechovku do vysky, abych se podivala, jak dlouho schne jedna vrstva a ona mi vyklouzla a kdyz z te vysky dopadla, tak me barva ohodila-normalne polila od vlasu pocinaje prsty u nohou konce. Instinktivne jsem zavrela oci, krikla na Dadu at hlida Zuzku a dojde pro nasi sousedku. Letela jsem poslepu do sprchy, strhala ze sebe saty a pustila vodu, barva samozrejme nic. Jen se lepila a dolu nesla. Pribehla sousedka a vydrhla mi alespon oblicej, oci v poradku. Pak mne napadlo, ze zkusim kartacek na ruce, ten pekne tvrdy. Rvala jsem si cele telo kartackem a mydlem,hotove sado maso, zuby stisknute a v ocich slzy, ale po dvou hodinach "pilingu" jsem 80% veskere barvy dostala dolu. Ted jiz budu jen odmyvat postupne.Nadavala jsem si priserne a blahorecila, ze byl doma Dada, ktery hlidal Zuzku a sousedka na dovolene.
Dnes si uzivam, deti jsou na chalupe, ja v bazenu nebo na lehatku s knizkou.Venku je leto jak ma byt, prijemne teploucko, da se dychat a pofukuje.
Martina+F+H+L 6060
29.7.2006 14:38:43
Papu, jakmile zmáčkneš včelí žihadlo, tak si tam vymáčkneš zbytek jedu! To se musí vytahovat opatrně pinzetou a hlavně nestisknout zbytek tělíčka - tam je jedový váček.

Katko, Filda si tahá pindíka od začátku léta - jak se svlíknul do naha :o) Udělala jsi dobře, že jsi to babičce zatrhla. Já mu to nezakazuju - jakmile to bude schopnej pochopit, tak mu vysvětlím, že se to dělá jen doma v soukromí. Máš pravdu, že se za něj chlapi tahaj a drbou celej život :o)))
Pappulka, Adam8/03+Tomáš6/06 13053
29.7.2006 10:51:43
Kači, u nás je to tak isto. Vieš kedy to začalo? Keď ste tu o tom písali :))). Dovtedy nič, a ako ste to tu spomínali, tak odvtedy má Adam ruku vždy medzi nohami :). Najprv som si stále myslela že mu treba čúrať (on nemá ruku v nohaviciach, ale drží si ho tak cez oblečenie :)), potom som sa bála či ho nesvrbí alebo nebolí, som ho obzerala ako šiši :))). No a potom som teda pochopila že sa drží len tak a nič nerobím pre to aby sa nedržal, akurát keď vidím že je to nevhodné, tak mu skúšam zamestnať ruky niečím iným. A tiež už som mu začala vysvetlovať že medzi luďmi by ho mohol nechať na pokoji :). Ale asi nepochopil. Tiež to beriem tak že je to normálne a v žiadom prípade by som mu nehovorila a ani nedovolila niekomu aby mu hovorili že je to fuj, alebo že je to hanba!

No a tá moja noha.....nespala som celú noc, strašne to svrbelo. Tie pluzgieriky mi začali praskať, tak mi stále tečie po nohe taký žltý lepkavý sajrajt, ako keď mokvá nejaká rana. Spuchnutú ju mám stále, akurát bolí už menej. Ale strašne svrbí. A bola to včela, ostalo mi tam aj žihadlo aj spolu s takým kúskom tej včely...bruško či čo :). No a ja som si to vytiahla normálne rukou, ma už aj napadlo že či ako som to stisla, či som si tam rovno nevytlačila všetok ten jej jed a ktovie čo ešte. Hlavne tie pluzgiere nechápem. No snad to zmizne.
Káča+Tom(03)+Jeníček(06) 8687
29.7.2006 8:52:37
Holky, na tu tříletou prohlídku u Dr si nás pozvou, nebo tam musíme dojít z vlastní iniciativy?

A ještě mně napadlo se vás zeptat na následující věc. Už jsem tu psala, že náš Tomáš má ruce věčně v kalhotách a tahá se za pindíka. Já se mu snažím mu v tom zabránit, ale jak? Samozřejmě to dělá všude, i na veřejnosti. Včera jsme byli u skorotchánovců a babička ho kvůli tomu tak přísně okřikovala, že je to FUJ a jestli ho ještě jednou takhle uvidí... a že je to hanba, že se mu budou všichni smát a bla,bla,bla. Já to nejdřív nekomentovala, ale když jsem viděla, jak je z toho Tom vyděšenej, tak jsem ji celkem natvrdo zarazila s tím, že chlapi se za něj tahají stejně celej život a proč by to v jeho věku mělo být nebezpečný??? Já nejsem schopná tomu dítěti vysvětlit, co to je hanba a navíc nechci, aby se stydělo dotýkat vlastního těla. Nebo aby si myslel, že jeho pinďa je FUJ. Na druhou stranu, on mu fakt nedá pokoj. A tak teď nevím, co s tím? Já jsem si myslela, že to tak nějak patří k přirozenýmu vývoji, k poznávání vlastního těla a že časem pochopí, že si to má nechat jen na doma. Co si o tom myslíte vy? Nejsem příliš benevolentní? A jak to vysvětlit rozumně té babičce?
Káča+Tom(03)+Jeníček(06) 8687
29.7.2006 8:42:06
Ahoj Pappu! A byla to včela nebo vosa? Včela zanechá ve štípanci žihadlo a je ho třeba vytáhnout, ale to snad není tvůj případ. Jinak bych se taky přimlouvala za alergickou reakci, ale divím se tomu, proč až druhý den??? Já jsem kdysi před lety zažila u mého expřítele anafylaktický šok po bodnutí jakési vosičky v Chorvatsku a od té doby z toho mám šílený strach. Nejdřív se mu špatně dýchalo, pak zfialověl, měl horečku a nakonec se jelo do nemocnice. Fuj!Prý je ten hmyz nebezpečnější díky používání chemie v zemědělství, ale to se mi nějak nezdá, vždyť dneska se od toho dost upouští? Jinak k včelkám mám vřelý vztah, můj děda byl vášnivý včelař a já nezkrotná medojedka:-)

U nás je dnes zatím příjemně, k ránu sprchlo, hned se lépe dýchá. To je úleva!
Kacatko-75 13776
28.7.2006 22:44:50
Pappu a nemuze to byt alergicka reakce?
Pappulka, Adam8/03+Tomáš6/06 13053
28.7.2006 22:11:20
Tiež som pridala do tabulky Adamkove údaje. Ten čas fakt letí!!!! Vidím to hlavne teraz keď mám Tomáška...Adam je už velký chlap ;)

Dnes sme boli na chalupe a môj manžel postavil tam pri dome drevený bunker pre deti!!!! Je super, normálne som bola prekvapená z toho čo dokázal ;). Nemala som tam foťák, ale zajtra to určite vyfotím a pochválim sa ním :)))

No ale viete čo sa mi stalo? Včera ma uštipla včela na achilovku. Bolelo to ako šlak ale potom to prešlo a ja som na to aj zabudla. Večer mi to trošičku opuchlo a stále pobolievalo. Dnes ráno už som o tom ani nevedela, okolo obeda to začalo desne svrbieť a teraz k večeru mi noha začala puchnúť a puchnúť a nenormálne bolieť!!!! Momentálne mám nohu ako balón a som v štádiu, že na tú nohu proste nestúpim, pretože to neskutočne bolí. Keď som sa na to teraz lepšie pozrela, tak mám v okolí toho vpichu plno malých pluzgierov vodových. Je takáto reakcia na uštipnutie včelou normálna??? Uštipla ma prvýkrát tak vôbec neviem!!!
Ale do zajtra mi to snad prejde, fakt na tú nohu neviem ani šlapiť. Mám ju spuchnutú, tvrdú a červenú :(

Kacatko-75 13776
28.7.2006 18:38:27
Marti, to se Ti povedlo. Hned jsem tam dala Tomaskovy udaje. Jsi sikovna.
Martina+F+H+L 6060
28.7.2006 18:18:31
Ahoj holky, tak jsem si trochu pohrála a udělala jsem nové růstové tabulky, určitě se na ně podívejte :o)
Mersi, Miška a Lea 772
28.7.2006 16:20:02
Ahoj dnes sme sa vratili domov, ideme sa uvariť. 3 roky, bože to letí.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6018  [Dalších 5768 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.