Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Čumča. | 160024 |
10.11.2024 11:17:06
Tinúviel, rozumím.
Ale nezjednodušujme to okouzlení výhradně na to, že je to energie, jež je potřeba udusit. Je to trochu i zpráva o té ženě, o jejím vnitřním životě. Než se žena rozhodne, že touto cestou jít nechce, měla by dobře přemýšlet, co se jí ta událost v životě snaží říct. Možná si z ní dokáže něco vzít. Nemusí to být vždy o tom, že se Báře do cesty postaví černý myslivec, který ji chce zničit. A není to výhradně o rozháraném pohlaví. |
Ropucha + 2 | 120300 |
9.11.2024 13:49:56
Tinúviel, to je moc hezky popsané.
|
Tinúviel | 153914 |
9.11.2024 13:02:35
Čumčo,
Asi viem, ako to Ropucha myslí. Raz som sa na hromadnej akcii zoznámila s jedným lekárom, nebola to asi úplne zamilovanosť, ale priťahoval ma. Pri príprave jedla som sa dosť škaredo porezala, ponúkol sa, že mi to ošetrí - s vďakou som odmietla a obviazala si to sama. O pár rokov sa mi prihodila už naozajstná zamilovanosť (s iným), trvalo to minimálne rok, stretávali sme sa dosť často. Na jednom výlete mi podal ruku, že mi pomôže zoskočiť so skaly - opäť som poďakovala a povedala, že to zvládnem (nevyzeralo to divne, lebo v horách som skúsenejšia ako on). Chápem, že pre niekoho by to mohlo byť nevinné, ja som na takéto starostlivé dotyky extra citlivá, je to doslova skratka do môjho srdca. Nehovorím, že by som urobila niečo zlé, keby som neodmietla, ale zapôsobilo by to na mňa a bol by to zbytočný krok nebezpečným smerom. Ovládanie myšlienok je teda už ťažší šport, ale aj to sa do istej miery dá. Ty máš zase pravdu v jednom - ja nie som impulzívna a Ropucha asi tiež nie. To nám dáva o pár zlomkov sekundy viac na zhodnotenie situácie a racionálne rozhodnutie. |
Čumča. | 160024 |
9.11.2024 12:34:25
no, jestli to správně chápu - nebeská láska je to, co má mm se svými přáteli a mužskými vzory, na nízkou lásku má potom mě Já s mm se nebeskou láskou nemůžeme vůbec protnout, problémem je můj genitál. Moje motýlky v břiše a případné okouzlení je nízká láska vždy, i kdyby se jednalo o okouzlení intelektem protějšku, případně se jedná o cosi, co je mimo rozlišovací schopnost pana Platona.
Pokud by ten můj obdiv a okouzlení byl adresován jiné ženě, tak je to mimo tabulky, protože to se mi nemůže stát, případně stejně bychom časem kecaly akorát o vaření, menstruaci a vyšívání |
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
9.11.2024 12:33:48
Jan Žižka se mi taky líbil
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
9.11.2024 12:22:14
To se mi stávalo snad od školky , namátkou do Drupiho, do Viktora Sodomy, bubeníka Jana Žižky, nebo do o 8 let staršího bratrancova kamaráda s dlouhými vlasy .
Teď se příležitostně zamilovávám do manžela, je to praktičtější. |
Ropucha + 2 | 120300 |
9.11.2024 11:23:46
"Nechtěla bych teda vědět, jak to mohlo v Platonově Akademii vypadat takhle pozdě večer"
Antická vztahová kultura v praxi myslím našimi dilematy netrpěla |
Čumča. | 160024 |
8.11.2024 19:58:32
Nevím, jestli Platon nebyl ohledně této definice trochu wool. Když definoval, že nebeská láska může existovat jen mezi muži (a sexuální styk ve své definici nevylučoval). Nechtěla bych teda vědět, jak to mohlo v Platonově Akademii vypadat takhle pozdě večer po pár pohárech vína...
"Termín amor platonicus byl vytvořen v 15. století florentinským učencem Marsilio Ficinem[2][3]:s.307[4] jako synonymum pro amor socraticus. Těmito termíny pojmenoval lásku, kterou je duše připoutaná k Bohu a zároveň tvoří pouto mezi členy Platónovy Akademie.[2] Sám Platón ale používal výraz láska (érós) v jiném významu. Lásku definoval ve svém díle Symposion jako sílu duše, snažící se o filozofické poznání. Toto poznání mohlo být naplňováno druhou osobou. Sexuální styk ve své definici nevylučoval.[5][6] Dále také rozděloval lásku na „nebeskou“, kde se kladl důraz na krásu charakteru a inteligenci partnera a nikoliv na fyzickou krásu, a na lásku „nízkou“, kde šlo pouze o tělesné uspokojení. Nebeská láska přitom mohla podle Platóna existovat pouze mezi muži." |
susu. | 129001 |
8.11.2024 15:47:33
Stalo se mi 2x, jako mladé, nezadané holce.
Vždy to trvalo několik let, než jsem se z toho dostala a mohla jít dál. Reální kluci/chlapi, žádní herci nebo zpěváci. Po potkání manžela a nalezení trvalého vztahu mě to už nepostihuje a jsem ráda. |
Čumča. | 160024 |
8.11.2024 13:43:19
jo, to bude asi ono, říkáme platonické zamilování i vztahu, kdy by spolu ti dva rádi skočili do postele, ale ovládají se, jsou zadaní - sexuálně jsou k sobě přitahováni taky, ale jelikož to udrželi bez sexuální roviny, říkají tomu nesprávně "platonické zamilování"
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.