| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma prvňáka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 33059  [Dalších 32889 >>]
Tante Bante 147015
19.11.2020 23:13:08
Není sadista. Je to pravděpodobně normální idiot. Vytočený z toho, jak na on-li hodině pomáhají rodiče dětem, aby lépe udržely pozornost, mají pak lepší výsledek a to pan učitel povožuje za "nespravedlivé", impérium vrátí pětkový úder, aby se ukázalo, že Pepovi pomáhá maminka a Boženě ne.
Oni rodiče mívají sklon každého pana učitele na prvním stupni pokládat za moc faj. Ale dost často je opak pravdou, bývají didakticky marní. Jen je s nimi kupu legrace.
Marika Letní 140743
19.11.2020 22:56:56
"Mají moc prima pana učitele"

"Jedině, pokud by měli zákaz použít prsty"

No to je tedy moc prima učitel, co dá prvňákovi v listopadu pětku. Co zakáže počítat na prstech. Před epidemií by to bylo padlé na hlavu a o to hůř nyní, kdy po měsíci doma přijde dítě do školy a druhý den, než se rozkouká, tak tu máš, kouli.

Nebreč a stěžuj si, uvažuj o přesunu do jiné třídy, školy. Tohle je totiž tak moc přes čáru, že je snad učitel sadista, či co?
Yuki 00,03,07 49504
19.11.2020 22:40:30
pětka za pomalý tempo, to je pro naše školy typický, musíme trénovat rychlost, u přijímaček je tu potřeba
Tante Bante 147015
19.11.2020 22:36:06
Můj kluk vloni, v první třídě, nosil čtyřky z diktátu. Paní učitelka mi ještě vysvětlovala, že tu čtyřku má ze známosti a aby nebyl demotivovaný. Učitel, který tohle dělá, není "fajn". Dala jsem ho k jiné učitelce.
Ze zkušenosti: počty chtějí pravidelný tréning v KLIDU. Kartičkovou metodu. Ačkoliv to teď je proti módě, nepočítat na prstech. Pokud ještě nemá zažité pochopení, jak se sčítá a jak odčítá, tak počítadlo nebo dost dětí to rychleji pochopí krokováním po podlaze. Jak to pochopí, ještě procvičit s počítadlem a pak ho schovat a počítat zpaměti. Pokud udělá jednu chybu na deseti příkladech, když je v klidu, tak mu to spíš je jasné a špatnou známku má z nezvládnuté stresové situace. Učitel je idiot, když mu tohle způsobuje. Na druhou stranu, potřebuje si nacvičit i to, rychlý okamžitý výkon. Ale nejdřív to musí umět pomalu. Potom se jde na ten diktát tak, že počítá každý druhý příklad. Ob jeden udělá jen pomlčku. Jak u začne jít to, jde na celý diktát. Pětky se nadávají, hodnotí se pokrok.
Yuki 00,03,07 49504
19.11.2020 22:07:56
já mám po dvou nadaných třetího, který přišel ve dvou letech s deprivací a s retardací z ústavu

do školy šel v 6, je březnový, mě že by uměl všechno, ale já jsem už potřebovala samostatnýho školáka, který se do a ze školy dostane bez mé pomoci, byla jsem smířená s tím, že nebude stejný jako ti starší, vlastně jsem byla nadšená, že jde si normální školy

v první třídě přinesl - asi hodně brzo, ale už nevím kdy, v deníčku 4 nebo 5 za počítání do 4, s poznámkou Doučit!

poměrně troufalý chtít po rodiči, co nedokáže učitelka
nejdřív jsem měla chuť jí odepsat, že od toho je tam ona, ale pak jsem usoudila, že je neschopná, vzali jsme si dvě misky a čtyři bonbóny, počítali jsme a za odměnu je snědl
Za tu chvilku pochopil čísla, od té doby už nikdy neměl problém, aspoň teda v té první třídě
já jsem splnila rozkaz paní učitelky

Na jaře jsem ho dávala do jiné školy, protože učitelka byla... no prostě blbá
o přestávce hodný holky hlídaly a na začátku hodiny jí řekly, kdo zlobil

on to byl dost často

učitelku rodiče hodných holčiček považovali za úžasnou
Aninabe 9885
19.11.2020 21:59:41
Barbar, tak to je tuplem blbý.
Náš prvňák je přesně ten, co násobí a plynule čte. A je pravda, že tu často brblám, že je pro něj škola o ničem. Takhle na tom ve třídě taky není sám. ALE! nikdy by mě nenapadlo, že by se jelo podle těch rychlých. Občas bych ocenila, kdyby ti napřed dostali těžší práci navíc, aby se nenudili. Ale nenapadlo by mě, že by učitelka naznačila ostatním, že jsou oni moc pomalí. Když je to navíc kravina, teď se má počítat sotva do 6. Diktáty občas taky psali, ale pár čísel (5 příkladů?) a jen na dobrý známky, max. třeba z něčeho bylo 1-2 (klasicky psaní, když to byli fakt křivouni).
K_at 121378
19.11.2020 21:56:51
Barbar, a kolik těch dětí je podkladových? Nevíš? Syn je narozený cca kdy? Jinak on je prostě normální prvňáček.
monam 158013
19.11.2020 21:28:19
ale on nemá v první třídě v listopadu ani plynule číst ani umět násobit, má se začít orientovat v číslech, resp., počtech, poznávat první písmena a učit se je psát. Zažila jsem u starší dcery strašně ambiciózní učitelku, která děti mordovala. Ale ani ta nedávala touto dobou ani dvojky. Možná 1-. Učitelka druhé dcery je přísná, náročná, ale vlídná a k dětem má vztah, děti ji berou. Rozhodně tam neměly ani v prvním pololetí první třídy všichni samé jedničky, ale všichni věděli proč a nikdo to (myslím) nebral jako příkoří. S některými postupy které používá sice nesouhlasím, ale protože je znát že ví, co dělá, tak to nijak neřeším. Třetí dítě jsem dala do alternativní třídy, mají Hejného a genetickou metodu včetně comenia script, umí pár písmen, číst odmítá, matematika ho baví. Je to nespolupracující prvňák se špatným sebevědomím a nechci, aby mu po něm někdo šlapal, chci, aby měl školu rád, respektive aby měl rád poznávání všeho okolo sebe. Do páté třídy mají slovní hodnocení, takže řešit cokoli budu nejdříve někdy na konci druhé třídy.
Gladya, bývalá dasa, 63023
19.11.2020 21:13:19
Delete, s takovým přístupem by bylo potřeba tě naklonovat, aby takových učitelek bylo co nejvíc.
Federika 14090
19.11.2020 21:10:23
Barbar,
no a, někdo čte počítá, někdo nečte,nepočítá, v tomhle věku a v první třídě to vůbec o ničem nesvědčí.
Jo, kdyby nebyl schopnej spočítat 1 plus jedna a nepoznal by žádný písmenko,pak by možná problém byl~:-D
Ale dobrej učitel by měl vědět, že to tak je, rozhodně by neměl děti porovnávat a v žádném případě by neměl prvňákovi, kterej se díky okolnostem navíc ve škole ani neohřál, dávat za nějaký příklady pětku.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 33059  [Dalších 32889 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.