| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí pekárna - praktické rady

 Celkem 13 názorů.
 Limai 


Téma: Domácí pekárna - praktické rady 

(7.1.2011 11:32:02)
Mám pár dotazů k domácí pekárně(Tesco XXL).Nemám vůbec žádné zkušenosti,dnes v ní dělám úplně poprvé,rozhodla jsem se že zkusím rohlíky.Našla jsem si recept a ingredience dala úplně přesně podle návodu,ale těsto je hodně lepivé.Chtěla jsem přidat mouku,ovšem za prvé nevím jestli ji mohu přidávat během hnětení,nebo je nutné přidat až po vyndání těsta.Propracují háky tu mouku pořádně pokud ji přidám přímo do pekárny v tomto stadiu zpracování?Nyní háky již nějakou dobu stojí,tak těsto asi kyne.Bude pekárna později ještě hnětat,nebo těsto bude do konce programu už jen kynout?Nerada bych těsto nějak podělala.A ještě jeden dotaz-v pekárně těsto vykyne ale v receptu je že se má potom nechat kynout ještě 30-40 minut mimo pekárnu,tak mě zajímá proč,na co to má vliv když je vykynuté již z pekárny.
 hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:36:37)
nemám tuto, mám pekárna značky DOMO... sleduji těsto od začátku, když je lepivé, přisypu rovnou trošku mouky, když moc tuhé, přileji trošku tekutin(vody, mlíko...) rohlíky taky dělám, ale nidky je nenechávám dál kynout... a jsou dobré...pokud už kyne, asi bych mouku nedávala, sice mi při kynutí tuším jednou prohněte, ale to už nehněte moc nato, aby mouku propracovala... sleduj a přidávej od začátku, to můžeš...
 a+b+c+d 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:41:13)
Mouku můžeš přidávat během hnětení, zrovna tak vodu(mléko), pokud je těsto moc tuhé. I když přesně dodržuješ recept, tak je třeba přidat to či ono, záleží např. na kvalitě mouky. Během kynutí pekárna těsto ještě dvakrát protočí. Proč ho máš nechat ještě v klidu mimo pekárnu, to nevím. Já ho po ukončení programu vyndám, udělám z něj, co je potřeba a na plechu nechá ještě kynout 30-60 min.
 a+b+c+d 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:44:31)
Jo tak, ještě jsem si to přečetla jednou, máš ho nechat kynout. Takže ano, ale až po umotání rohlíků. Tím, jak s těstem pracuješ, tak zase trochu "spadne", takže je lepší nechat ho kynout až na tom plechu ve finální podobě.
 Limai 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:52:22)
Nyní jsem koukala na recept, tak se těsto nenechává kynout 30 minut,ale jenom 10 minut,mají se udělat bochánky a ty se nechávají ještě vykynout a pak z nich vyválet a umotat rohlíky.Tak nevím když bych nechala bez toho druhého kynutí,jestli to něčemu vadí.
 Limai 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:54:12)
Aha,tak dobrá,nechám kynout ještě umotané rohlíky.
 Inka 
  • 

Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:54:58)
Tak žádný bochánky nedělám. Normálně umotám rohlíky, dám na plech a necháp pod utěrkou třeba 30 minut. Pak pomašluju, posypu a dám do trouby.
 Loizička 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 12:57:13)
Prosím o návod, jak umotat rohlíky.... kdyby jste viděly můj první pokus o rohlíky, tak se počůráte smíchy. Vylezly mi z toho spíš nějaké rampouchy než rohlíky.
Další pokud jsem už dělala z těsta kaiserky, ale ráda bych umotala rohlíky.
Jaký tvar je základ pro umotání rohlíku?
 Jája 
  • 

Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:51:18)
Když po vyndání z pekárny umotáš rohlíky, musíš je pak ještě nechat trochu nakynout, aby byly kypré. To musíš i koláče a jiná těsta.
Hele, najeď si na http://domacipekarny.dama.cz/, tam najdeš hodně rad a i přesný popis, co dělá který program pekárny.
 Inka 
  • 

Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 11:53:32)
Při hnětení můžeš přidávat mouku i tekutinu. Po umotání to chce ještě nechtat kynout na plechu, většinou se zvětší na dvojnásobek.
Úplně všechno o pekárnách najdeš tady domacipekarny.dama.cz
 Amálka, 2+2 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 12:35:38)
těsto se hněte cca20min, alespon v té mé. Když vidím, že je do lepivé, tak tam po lžících trochu mouky přidám.

 Mortadela 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 12:58:39)
Já si hustotu těsta hlídám hned pár minut po začátku programu, kdy to hněte. Zvednu víko, strčím tam špičku prstu a když je to moc lepivé, přisypu trochu mouky, za chvilku na to zase kouknu jestli to pomohlo, případně ještě přisypu. Snažím se to stihnout během té asi dvacetiminutové fáze prvního hnětení, pak už to jen kyne a jednou se to malinko prohněte, ale to se háky asi dvakrát otočí, čili nula nula nic, to už by se asi neprohnětlo.
 a+b+c+d 


Re: Prosím o rady k domácí pekárně 

(7.1.2011 13:16:27)
Loizičko, koukni se na odkaz. Je tam video s motáním rohlíků.

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.