Senedra |
|
(25.6.2022 11:21:21) vrrrtaku, recept vypadá pěkně, ale je podobný tomu z podmáslí
Musím vymyslet ještě něco, puboši sladké spíš vdechnou než sní. Chtěla jsem upéct mrkvovou bábovku, ale ve skupince se vyskytuje alergik a nesmí ořechy a mák... Tak přemýšlím, co s tím. Kdybych měla víc rybízu, tak udělám rybízový koláč se sněhem.
|
ALL |
|
(25.6.2022 13:47:15) Senedro, dala bys sem, prosím, recept na ten koláč se sněhem a rybízem? Díky!
|
Senedra |
|
(25.6.2022 14:00:04) Rybízový koláč se sněhem
Na větší plech:
400g hladké mouky 250 g hery 125 g cukru moučka 5 žloutků ( na špičku nože prášek do pečiva) špetka soli cca 1/2 kg (nebo trochu víc) červeného rybízu - jiné ovoce nedoporučuji, moučník by byl moc sladký 5 bílků 250 g cukru krupice
Postup: mouku, cukr moučku, kypřící prášek, žloutky, heru a špetku soli rychle zpracujeme na těsto, které, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem ( plech lehce vypláchnu vodou a teprve pak položím papír - lépe drží) a vyválíme ( když to nejde namočím si ruce ve studené vodě a těsto roztáhnu do tenké vrstvy). Posypeme rybízem, můžeme do lehce do těsta vmáčknout, ideální je jedna vrstva kuliček. Pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Až těsto zrůžoví, vyndáme koláč z trouby. Mezitím vyšleháme z bílků a cukru krupice hustý sníh. na těsto opatrně stěrkou sníh rozetřeme - nemusí se moc rovnat a při 150 stupních dopečeme, dokud sníh nezrůžoví. Doporučuji jíst lžičkou a sníst hned v den upečení, další den sníh vlhne.
Moje rodina moc nejí ovocné moučníky, ale tenhle sprásknou hned.
|
ALL |
|
(25.6.2022 14:12:03) To vypadá skvěle!
|
Senedra |
|
(25.6.2022 14:12:56) Jen teda mívám zaprasenou troubu - jak se peče rybíz, tak některé kuličky prasknou a explodují
|
Vranice |
|
(25.6.2022 14:34:53) Senedro, dělám podobný, jen jiné těsto a rybíz opatrně stěrkou zamíchám do vyšlehaného sněhu s cukrem, navrstvím na předpečené těsto. Pak rybíz nevystřeluje, jen se musí pomaleji péct s tím sněhem.
|
Senedra |
|
(25.6.2022 14:36:29) Vranice, já vím, že někdo míchá rybíz do sněhu, nám chutná naše varianta. Za zaprasenou troubu mi to stojí
|
Vranice |
|
(25.6.2022 15:42:08) Senedro, v pohodě, jen jsem doplnila jinou variantu, kdy rybíz neprská a nerozmáčí těsto, takže výsledek se nemusí jíst lžičkou, je dobrý i druhý den. Třeba na vyzkoušení pro ty, co tenhle moučník neznají.
|
|
|
Fern |
|
(25.6.2022 15:46:33) Já si tedy predpecu samotné těsto,na to dám pak rybíz a na rybíz rozetru snih.
V pohodě se dá jist i druhý den,dyl většinou nevydrzi
|
|
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(25.6.2022 15:02:56) Taky dělám. Ale když jsem líná (peču nejméně dvakrát tydne) udělám základ jako na hrníčku buchtu, ale místo 2 vajec dám 4 žloutky a že 4 bílků udělám sníh.
|
|
Fern |
|
(25.6.2022 15:44:02) Tohle je hodně dobrý,dělám už léta,prdopec nedávám vůbec.
|
|
|
|