27.5.2009 12:23:05 Roman
Osobní zkušenost
Chápu tvoje pocity, sám jsem byl v podobné situaci před sedmi lety. Manželky nevěru jsem odhalil vcelku snadno - "jiný" sex, duchem nepřítomné situace a hlavně extrémní nárůst SMS.
Jemu bylo 26, byl svobodný a měl svůj barák. Byl zajištěný.
Nechtěl jsem také tenkrát ztratit rodinu, měli jsme malou dvouletou dceru.
Jenže blbečka ze sebe jsem také nechtěl dělat. Aby ráno, když jdu do práce, "zastoupil" mě její milenec. Takže jsem postavil manželku před hotovou věc: "chce tě š*kat, bude se také o tebe starat a malou si dodatečně vyřešíme. Promítni si těch předchozích osm společných let a teď ten poslední půlrok a sama se rozhodni. Nedělej si sama zmatky v duši."
Jemu jsem zavolal, ať si pro ní přijede a stará se tedy jako chlap o všechno a ne jen o sex.
Když odjížděli, i když jsem byl fyzicky podstatně slabší, jsem ho chytnul za bundu a přirazil ke stěně našeho domu a řekl mu jen jedno: přeju ti, aby tak, jak jsem teď s tebou mrsknul o zeď já, jsi musel v budoucnu mrsknout s někým ty, a teď si to dej k soudu.
Tohle dle pozdějších slov manželky rozhodlo. I když jsme měli hezký vztah, žena nabyla dojmu ze sterotypu v životě a nevinný flirtík neukočírovala. Totálně se do něj zabouchla, já byl v jejím životě až na x-té koleji, sice slyšela a brala slova vyznání, ale až teprve tohle jí ukázalo, že jí opravdu miluju, že budu o ni bojovat. Troufnout si i na silnějšího a riskovat.
Neodjela. Jeho opravdu už nekontaktovala. Na jeho pokusy obnovit jejich vztah nereagovala. Cesta zpátky k sobě byla těžká, ale našli jsme jí. Bez nějakých výčitek, ostrých hádek, bez připomínek.
Za tři roky se nám narodil syn, a teď čekáme třetí mimčo.
No a teď k tobě. Moc těžké, máš jasno, co chceš. Nyní záleží pouze na ní. Nevím, jestli je horší situace, kdy u mě mohl manželka kdykoliv odejít, on byl volný, kdežto u tebe jde spíše o pouze milenecký vztah. Máš horší situaci v tom, že mě se bořil jen můj vztah, kdežto u tebe, jde i o jeho manželství.
Osobně bych jí dal možnost vysvětlit, co jí k tomu vedlo, možná se dovíš věci např. o únavě ve vztahu a svatba, která měla vztah utužit a dolít energii nepřinesla žádnou změnu, a hlavně nastínit fakt, že milence řešit nehodláš, a aby vzala na vědomí, že při jakémkoliv důkazu nevěry s ní končíš.
Přestaň kontrolovat její mobil i korespondenci, buď jí budeš věřit nebo ne, NEPODCEŇUJ se. Pokud nepřestane, není hodna tvé lásky a zaměř se na hledání jiné partnerky, život ve 30 nekončí.
Miminko neber jako důkaz lásky a určitě bych se o něj být tebou teď nepokoušel. Nejdřív si musíte vy ujasnit, co chcete a mimču přinést skvělé duševní zázemí, šťastnou maminku i tatínka.
P.S. Jsem v práci a tento komentář jsem psal mezi prací cca 1 hodinu, takže je možné, že si nějakými příspěvky doplnil situaci a mé "rady" už jsi třeba řešil s někým jiným nebo vyjasnil i bez příspěvku druhých.
Odpovědět