28.5.2009 8:41:08 Judy+2
Re: Nevěrná manželka
S těma nemocema je to taky pravda. Radši ať nic nevím, pak se budu v nemocnici divit, co jsem to chytla?
Připadá mi, že tady panuje dvojí morálka. Nesoudíme (bezcharakterně) nevěrnou, ale podváděného za to, že má touhu se mstít nebo že to chce sdělit druhé podváděné manželce. Podle většiny přispívajících by tím ublížil spoustě lidí. Hm, takže on by ublížil? Já měla dojem, že už bylo ublíženo a to dvojicí nevěrníků. Seawolf je oběť, ne potencionální darebák.
Děsí mě představa, že by můj muž spal dlouhodobě s někým jiným, psal si s ním, posílal fotky,.. A já o ničem nevěděla. Připadala bych si jako totální blbec a měla bych pocit, že se mi musí všichni (a hlavně manžel s milenkou) smát za zády. Většina těch, co radí nesdělovat nikomu, se tady přiznávají, že jsou sami nevěrní. Takže to bude asi přístupem k nevěře. Já bych nevěrná nedokázala být (alespoň doteď to tak cítím), tak mám prostě na nevěru dost přísný názor. Připadá mi, že tady v příspěvcích panuje taková zvláštní morálka - nevěra není hřích, pokud se o ní neví. Dobře utajená nevěra je vlastně v pořádku. Zločin je až to, když to ten chudák podvedený začne řešit a rozmazávat a ubližovat tím ostatním...
Myslím, že psychologové by stejně dali za pravdu vám a ne mně (známe Plzákovo "zatloukat").
Ovšem zajímalo by mě, jestli byste takhle chladné a nad věcí dokázaly být i jako podváděné (ne podvádějící).
Musím ale říct, že pokud Seawolf dodrží všechny body, co tady slíbil, tak je fakt svatý muž a smekám klobouk. A musím podotknout, že si ho taková ženská nezaslouží!
Odpovědět