22.7.2010 14:41:53 enny
Re: Necháváte dítě plakat?
Amazonko, my máme doma přesně "to samé":).. jen v holčičím provedení. Nemusím se tedy starat ještě o druhé dítě, ale máme doma plno zvířectva, čerstvě kuchyň v patře.. Malá - 7 týdnů - nechce být sama, jakmile se probere, začíná plakat.. i když poslední 3 dny se něco děje:), občas chvilku sama leží a rozhlíží se.. Mně se nejvíce osvědčil šátek. V něm nikdy nepláče, často v něm usne. Jednak s malou v šátku stihnu i něco udělat, ale také - kromě toho, že je jí to evidentně příjemné - se může pořádně rozhlížet a kouká, co to dělám:) Plakat ji nenechávám, samozřejmě musí někdy vydržet, než nachystám třebas ten šátek.. ale jinak né. Je pravda, že mi dost lidí říká, že ji mám nechat i křičet, že je to "dobré na plíce", že bude rozmazlená.. Ale já zase říkám - kdy jindy a kdo ji bude takto "rozmazlovat". Rozmazlovat píšu v uvozovkách, protože já to jako rozmazlování neberu, ale jako její potřebu. Když malou třebas nemůžu vzít hned, volám na ni a uklidňuju, že jsem tu. Chci, aby věděla, že tu někdo pro ni pořád je.
Odpovědět