31.8.2010 10:28:55 Razivia
Re: Kečup pro děti
Poměr nevím, všecno dělám od oka:
Nadrobno cibulku na pánev, až zesklovatí ta na to trochu cukru, pak přidám propasírovaná rajčata, čtvrtky (ideálně letních) jablek (bez šlupky a jádřince)
Hned přidám celou skořici, badyán, hřebíček a prolisuju česnek, někdy trochu solím a okyselím citrónem (podle chuti. někdy jsou ty jabka kyselý a není to třeba).
Nechám to, až se rozvaří jablka a nechám to pak den stát v lednici (kvůli tomu celému koření, aby se to rozleželo.
Druhý den vyndám koření a rozmixuju nahladko, znova zahřeju a zavařím.
Je moc dobrý
Chuť vždycky uzpůsobím podle toho, kdo to bude jíst. Dětem víc sladím a dávám minimum česneku. Jde to i bez jablek, ale nám to víc chutná s nima. Čím víc cukru, tím je to pochopitelně podobnější tomu kečupu, co koupíš
Odpovědět