Jsem sociální pracovnice, tak doufám, že tu hned dostanu
Za prvé se uklidněte a nenadávejte úředníkům, kteří pracují podle zákonů a těžko můžou přiznat něco, co dle zákona nenáleží.
Dále mi to všechno připadá divné. Sice přímo tuhle agendu nedělám, ale žádala jsi tedy o příspěvek na bydlení a zřejmě sociální příplatek. K tomu musíš dodat co hradíš (nájem+inkaso) a pokud to není na tebe, tak musíš mít aspoň s tím člověkem na něhož to je sepsanou nějakou dohodu o tom, že se na té úhradě podílíš. To je jako kdybys bydlela v podnájmu. taky ti uznají jen část z toho inkasa, ale musíš mít sepsanou nějakou smlouvu. Snad by pomohlo, kdyby ti ex něco takového podepsal, což bude asi problém.
Pokud ti na tyhle dávky nevznikl nárok, tak se určitě odvolej proti tomu rozhodnutí, které ti přijde. Dále si zkus zažádat o jednorázovou dávku. Ta je určena lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci. Dojdi se nejdřív zeptat, na co by ti jí dali. nedává se obvykle na jídlo a běžné potřeby, ale třeba na úhradu doplatku elektřiny nebo na uhlí, případně na zimní boty, oblečení nebo školní pomůcky pro děti. To ale skutečně záleží na konkrétním úřadě.
Dále se informuj na doplatek do životního minima. A pokud jsi na MD, tak by ti ex kromě alimentů měl ještě platit výživné i tobě. To ale musíš řešit soudně.
Vím, že s ním máš asi peklo, že třeba dohoda nebude možná a vše budeš tahat přes soud. Ale udělej to, nesmíš se dát. jde tu o tvoje dítě.
A teď prakticky. odkud jsi? Kam spadáte tím úřadem?
Možná by se tu našlo pár lidí, kteří by ti nějak pomohli. nebylo by to prvně. Co vánoce, dárky pro malého apod. Něco tu mám po dětech a kdybys měla zájem, ráda ti pošlu nějaké oblečení nebo hračky, knížky..... Napiš něco víc o sobě a kdyžtak mi napiš na mail pod nickem nebo sem do diskuse. určitě nebudu sama, kdo nabídne pomoc.
Držím palce a hodně štěstí.