11.1.2011 23:23:28 Nada + Bublina
Změna výše alimentů - dohodou navrhnutých
Potřebovala bych radu,jsem uprostřed rozvodového řízení. Návrh manžel podával v 9 měsíci. Vše jsme sepsali a navrhli rozvod dohodou, svěření dítěte do mé péče, výše alimentů 2500Kč /dohodli jsme se na menší částce + příspěvky na vyšší náklady, zimní výbava, lyže, kroužky/a majetkové vypořádání. Manžel začal pracovat v zahraničí, tudíž má od 8 měsíce navíc celkem velké diety. Jeho pracovní doba je 6 týdnů v zahraničí a 4-5 týdnů v ČR. Jelikož se vždy po příjezdu do republiky musí věnovat své nové partnerce a její dceři, nemá moc času na svou dcerku. Dcerka byla jen v 11-12měsíci 4x na antibiotikách a prodělala i neštovice, takže jsem neustále na paragrafu. Já pracuji na 6 hodin s platem okolo 10tis. Umožňuji mu styk kdykoli, s tím není problém, ale zájem moc nemá/v dohodě máme střídavé víkendy a 1 den v týdnu/. Manžel ukončil přispívání na dcerku nad rámec dohodnutých alimentů. Dcerce k Vánocům koupil opravdu velmi skromné dárky/3 omalovánky, sobe lyze, pritelkyni luxusní prádýlko/ - obávám se, že to bude již jen horší a časem na malou vykašle úplně. Abych se vrátila k dotazu. Lze ještě před rozhodnutím soudu změnit výši alimentů? Jeho příjem je 20-25tis + diety cca 35Euro denně - myslíte, že bych dosáhla na vyšší alimenty? Máme soud o dcerku stanoven na 25.1., takže bych potřebovala poradit.
Odpovědět