9.2.2011 13:17:13 Winky
Re: Vegetariánská oslava narozenin v práci
co zaujalo třeba moji mamku i tchyni (věk 55+) byl smetanový dip (1 zakysanka, 1 měkký tvaroh ve vaničce - rozmíchat, osolit, trošku pepře, česneku (můžeš koupit i sušený - jako koření, ale lze samozřejmě i vynechat) a nějaké zelené koření - pažitka, bazalka atd), k tomu nakrájená na hranolky mrkev, paprika a okurka (když zvolíš žlutou papriku je to krásně barevné). Jen nevím jak to budeš "dělit" na 10 porcí, to je spíš na společný stůl.
Ty šneci z listového těsta jsou fakt dobrý a navíc rychle udělaný - zrovna včera jsem pekla pro návštěvu - dala jsem doprostřed rozváleného plátu těsta plátky madelandu, postrouhala kousek nivy, posolila, nasypala bazalku, pokapala kečupem. Pak zarolovat a krájet proužky - cca centimetr silné (juj, nemám odhad ale z 1 plátu bylo asi 20 koleček), ty jsem dala naplocho na plech vyložený pečicím papírem, a mašlovačkou jsem je potřela rozšlehaným vejcem (jakoby jsem tím i přilepila ten koneček těsta ke kolečku). Za cca 20minut vyběhly a krásně zezlátly. Jen se po nich zaprášilo. Ty bych počítala tak 2-3 na osobu.
Ze sladkého - třeba ráda peču muffiny, v tom košíčku je to i "inteligentně" porcovatelné a jedlé, člověk se nemusí umazat. Vršek jde ozdobit jakoukoli polevou, posypem apod, a těsto můžeš v podstatě i bábovkové, můžou v tom být kousky jablek, kousky čokolády, kokos, oříšky.... fakt dle chuti.
A oslavu bych nenazvala vegetariánskou
ale "dietní"
na to ženský slyší mnohem líp
Odpovědět