31.3.2011 14:08:34 Manka78
Jak to chodí v chovatelských stanicích?
Dobrý den,
víte někdo, jak to tak chodí v chovatelských stanicích? Byl jsem si pře pár dny vybrat štěně a jsem poněkud rozpačitý nad jednáním paní chovatelky. Představoval jsem si naše setkání tak nějak jinak, ale třeba to tak na CHS chodí normálně? Nechci psa na výstavy a je to má úplně první návštěva CHS (nikdy jsem neměl psa s PP). Paní chovatelka mi byla doporučena z různých stran, patří prý mezi naše nejlepší a dlouholeté chovatelky plemene, který jsem si vybral (samé úspěchy aj.). Když jsem si přijel rezervovat štěně (požadovala návštěvu a kauci 3000,- za rezervaci), odvedla mě do své kanceláře a ukázala mi jen dotyčné štěně, ostatní štěňata a rodiče jsem neviděl, prý kvůli nemocem. Divné mi to nebylo, štěně se mi líbilo, tak jsem zaplatil závaznou kauci. Za kauci jsem nedostal žádné potvrzení, tak jsem si o ně řekl – dostal jsem ušmudlaný papírek. Ptal jsem se na smlouvu o koupi psa, bylo mi řečeno, že smlouva je s českým soudnictvím na nic, že jí nepíše, ale jestli jí chci, ať si jí napíšu, že ji podepíše. Moc informací jsem o štěněti také nedostal – nevím, kdy se přesně narodilo, paní mi řekla jen, kolik je mu týdnů, že by musela jít hledat papíry, ale ty týdny také přesně neví (prý má víc vrhů) – a to jsem byl na návštěvu nahlášen několik dní dopředu. Nevím, kdy bude k odběru, protože to se prý pozná podle reakcí na očkování. Dnes jsem jí volal, abych se zeptal, jaké jsou novinky, jak to vypadá s reakcí na očkování (mělo být štěně očkováno v neděli), ale bylo mi řečeno, že nemá čas, že jede na veterinu a očkovat štěně bude dnes, tak ať zavolám večer. Štěně ještě není prý ani nahlášené na svazu, že na to pár dní ještě má, průkaz původu se snad stihne a dostanu ho se štěnětem. Paní mi přijde dost flegmatická, dost věcí neřeší. CHS má výborné ohlasy, ale já jsem opravdu překvapen. Nevím na čem jsem a jestli jsem neudělal chybu, že jsem si vybral tuto stanici. Nebo to tak chodí všude?
Odpovědět