31.3.2011 14:54:25 JaninaH
Re: Jak to chodí v chovatelských stanicích?
Ahoj, taky jsem začátečník.
Před odběrem štěněte jsem si četla, na co si mám dávat pozor, a dočetla jsem se mj, že se nemám domáhat toho, vidět celý vrh, že se to nená kvůli infekci. Viděli jsme jenom otce šampióna, dostali jsme kupní smlouvu a očkovací průkaz, kde je uvedeno datum narození. PP prý pošle do 2-2 měsíců, je to i uvedeno ve smlouvě.
Zklamaly mě trochu dvě věci:
Za prvé nám paní chovatelka řekla, že naše štěně je poslední, ale za pár dní jsem náhodou našla na internetu její nový inzerát, že prodá ještě dvě štěňata. No, aspoň jsme byli ušetřeni vybírání, stejně nevím, podle čeho vybírat, všechny důležité věci (zuby, varlátka) nám ukázala.
Za druhé jsme chovatelce po pár dnech psali mail, že si štěně pořád drbe ouško, jestli to může být od tetování a co máme dělat. Napsala, že to tetováním být může. Když jsme za pár dní šli na očkování, zjistili na veterině, že má štěně ušní svrab. Spravila to sice jedna ampulka, ale prý je to vysoce nakažlivé onemocnění, takže to už musel mít (a pravděpodobně i sourozenci), nevím, proč nám to nemohla říct. Doktorka říkala, že tetování rozhodně svědit nemůže a to že chovatelka musí vědět. To mě tedy mrzelo, že nám neporadila, co to může být, netajila jsem se, že jsme začátečníci a prosila ,jestli se na ni můžu případně obrátit, ochotně souhlasila.
No jo, no, je to byznys jako každý jiný, člověk musí být ve střehu.
J.
J.
J.
Odpovědět