27.4.2011 11:58:55 Žžena
Re: Červená čočka, jak vaříte?
Červená čočka je moc dobrá v polívkách, můžeš ji malé přidat do jakékoli třeba zeleninové a mít tak hustou čočkovo-zeleninovou. Prostě ji tam dej "jako zavářku", žádné namáčení, za čtvrt hodiny je hotová.
Pak je dobrá červená čočka "nahusto" se zeleninou, dávám jakoukoli zeleninu co mám doma (kořenovou, papriku, rajče, cuketu, cokoli je; osmahnu cibulku, na tom krátce orestuju zeleninu, zaliju vodou a dám do toho červenou čočku (tak půl hrnku čočky na půl litru vody), koření dle chuti, já dávám bylinky - třeba oregano, bazalku... za 20 minut je hotovo se vším všudy.
Namáčet rozhodně nemusíš a nedělala bych to, protože červená čočka je uvařená za 12 minut a máčením bys z ní akorát zbytečně louhovala živiny.
Odpovědět