Krevetko, doufám, že vše dobře vyřešíte. Já jezdím jako vedoucí na tábory už téměř 20 let a za ty roky se stalo snad 2x, že dítě rodiče odvezli. V tvém konkrétním případě to ale všechno tak nějak "smrdí". Dítě by měl převzít rozhodně hlavní vedoucí či zdravotník, případně zástupce hlavního vedoucího. Měli byste mít na něj kontakt amožnost kdykoli zavolat, také je u dobrých táborů zvykem dávat zprávy na webové stránky, někdy se zadaří, pokud je dobré připojení, dávat i fotky. Může to být samozřejmě tak, že syn je malý a že to zveličuje, takže promluvit se starší kamarádkou určitě není od věci. Nicméně já osobně bych OKAMŽITĚ volala hlavnímu vedoucímu, požádala ho o vysvětlení a domluvila se na dalším postupu. Také bych mu řekla, že volám na MŠMT a celou věc ohlásím jak tam, tak na hygieně. Tyto 2 organizace dělají pravidelné namátkové kontroly táborů. My jsme prošli několikrát a opravdu jsou poměrně přísné. Zatímco hygiena odhalí spíše zdravotní a hygienické závady, kontrola MŠMT se zaměřuje zejména na program dětí, skladbu, věk a zkušenosti vedoucích a podobně. Nebála bych se,že děti trpí ve špatném počasí, přežili jsme x táborů za 14 denního deště jen ve vojenských stanech, ale děti to zvládají kolikrát líp než dospělí. Takže to shrnu. Podle mě je důležité, aby měly suché oblečení, aby neměly hlad a žízeň a aby měly zajímavý program. To že rodiče nevpustí do tábora je nesmysl. Obecně se to sice nedoporučuje, musíš podepsat prohlášení o bezinfekčnosti, ale nikdo ti nemůže a nesmí bránit dojet a dítě převzít a odvézt. Samozřejmě budeš muset podepsat, že si ho přebíráš, ale to je formalita.
Přeju, ať s eto brzy dobře vyřeší a ať syn nemá zkažené prázdniny. Ne každý dobře propagovaný tábor je dobrý. A to že vedoucí nekomunikují s dětmi a klidně kouří před rodiči i dětmi je třeba na našem táboře naprosto nepřípustné, takže takovým lidem já bych dítě nesvěřila. Dej určitě vědět, jak všechno dopadlo.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.