6.9.2011 12:01:44 Štířice
Rozvod - jak na to?
Tak jsem tu zas,ale teď z jiným dotazem. Už tedy vím, že formuláře na rozvod nejsou
Vzory si tedy vyhledám na netu. Teď bych potřebovala vědět co vše musím vyřešit.Situace je taková, že jsme manželé 2 roky, máme 4letou dceru, tam je mi to celkem jasné, musím podat návrh na svěření dítěte do mé péče a návrh na rozvod manželství. Je to tak? Mohu do toho návrhu o svěření dítěte napsat, že otec bude vídat dceru dle domluvy nebo tak nějak. Mělo by to fungovat tak, že si zavoláme a domluvíme zda si vezme malou ven. Určí manželovi soud výši alimentů automaticky nebo také musím žádat? Dále bych potřebovala vědět jak s majetkem. Pořizovali jsme spolu družstevní byt ještě když jsme nebyli manželé,ale veškeré upravy v bytě, nájem,poplatky jsme platili společně. Mám nárok na nějaké vyplacení z toho bytu pokud on je zapsán jako družstevník. V bytě jsme spolu bydleli 5 let, z toho 2 roky jako manželé a nyní jsem už 3 měsíce s dcerkou odstěhovaná. Mohu něco požadovat? Pokud by jsme se dohodli stačí zase jen sepsat dohodu o majetkovém vypořádání, tam vypsat jak jsme si majetek rozdělili a ho¨tovo? Pokud se na majetku nedohodnem a já bych přesto něco ráda měls co pak dělat, obejdu se bez právníka? Je to asi dlouhé a nepřehledné,ale kdokoli bude vědět něco co by mi pomohlo budu moc ráda. Sbírám informace než se do toho pustím.
Odpovědět