22.4.2012 23:02:11 Dobra1
Re: Jak dlouho přežije žitný kvásek v lednici?
Jasně, ale bude už k použití. Tedy když každý den přidáš novou várku mouky a vody a trochu už vzniklého dáš pryč. Jinak podle mé zkušenosti je nový kvásek výborný tak po 4 - 5 chlebech, pokud teda pokaždé použiješ vícestupňové vedení (poprvé nakrmený kvásek nechat při pokojové teplotě přes noc, podruhé po nakrmení v teple, , pro mě nějlepší je stabilní teplota na routru, potřetí při stejné teplotě už zadělaný chléb).
Tvůj kvásek by se mohl vzpamatovat, zkus ho vést třístupňově, než ho použiješ, tedy poprvé při pokojové teplotě, pak 2x v teple a pak terpve dělat chleba. Počítej s tém, že mu kynutí každé kynutí bude trvat déle, min. 6 hod.
Odpovědět