Zavařuju základy z důvodu úspory času - hlavně toho nákupního, nechci každý den běhat do krámu. V Itálii poblíž našeho ubytování v historickém centru jednoho přímořkého městečka nějaký obchod s masem, aby pohledal. V pekárně jsne kupovali pečivo a třeba pizzu, jinak se muselo autem so supermarketu, což se mi rozhodně nechtělo. Trh zrovna při ruce taky nebyl, jenom pouliční krámek se zeleninou na hlavní "třídě", kde byla ovoce a zelenina cca 3 x dražší než vČR (kupovala jsem ji tam, bylo to jednodušší než jet do toho super.... a nelituju, ale doplňuju, jak to někde může vypadat). Někdy právě z těchto důvodů zavařím masové základy - vepřové, hovězí, "švédské kuličky" ve vlastní šťávě - jenom osolím rychle opeču, dám do sklenic, zavářím 2 x 90 minut, mezitím 24 hodin pauza. Tenhle základ pak doplňuju místními specialitami. Jezdíme na 14 dní a mám třeba 6 sklenic, na rychlé řešení. Zavařování se nebojím, pamatuju, jak v mém dětství zavařovala babička po zabijačce maso na celý rok ( a domácí "konzervy" byly docela normální). vyvaruju se cibule, česneku, kamarádka ale jezdí na loď a zavařuje z důvodu nemožnosti nakupovat, zavařuje třeba i rajskou, roštěnky, s omáčkou, to jsem nezkoušela.
Ještě k té úspoře času - doma taky stojím u sporáku, ale co zamažu, to omeje myčka, kuchyňský komfort domácí kuchyně a "letní" někde v apartmánu se nedá srovnávat. Tam mi hlavně vadí, že většinou není trouba, hodně peču - i třeba zeleninu a tak.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.