8.10.2012 12:29:02 Marie
Re: Marie
Pokud uvadim primo sveho synovce za priklad, a ty ve svem textu napises "To, ze nejaky vulgarni a bezcitny kluk navstevuje nejakou skolu, jeste neznamena, ze cela skola je spatna..", nezbyva nez to cist jako "tvuj synovec je vulgarni bezcitny kluk".
Protoze v mem textu jsem psala o katolickem personalu na jeho Internate (=knezich), kteri mu zncicili zivot. Neni to ojedinely pripad. Nepsala jsem o tom, ze skola je spatna, ale o lidech, kteri na ni pracuji, v tomto pripade katolicti knezi. Opet, neni to ojedinely pripad. Psala jsem uplne jasne, jak cirkev takove pripady zameta pod koberecek. Kde je ta tebou vyznavana pomoc? (=recnicka otazka, neminim to dal diskutovat). Opet - muj synovec nebyl jediny, kdo byl temito lidmi (=cti knezi) postizen.
Priklad za prikladem by se dal uvadet, ALE NECHCE SE MI. MUJ osobni zivot a zkusenosti jsou moje zkusenosti, ktere nepotrebuju diskutovat zrovna s tebou a timto stylem. Jen na okraj - absolutne bys mi nic noveho nemohla prinest nebo mne o cemkoli presvedcit, a to ne proto, ze jsem presvedcena o sve jedine pravde, ale proto, ze JEDINA pravda a jedine reseni pro mne neexistuje. Hledam moznost porovnavat a premyslet. To jen na okraj, neni to podstatou diskuze a nikoho to nezajima.
Diskuze je o tom, ze nekdo potrebuje pomoc. Te se dotycne NEMUSI dostat tak, jak TY ji nabizis, a ona sama musi rozhodnout, kam az tebe (=lide, kteri ji presvedcuji o svem jedinem fantastickem reseni) pusti pres prah, aniz by ji to ublizilo jeste vic.
Odpovědět