28.11.2012 14:11:36 Delete
Re: Zajímavý rozhovor o tom, jak funguje ekonomika a proč by se neměly zvyšovat daně
daso,
ano, máš pravdu, že ve vizích jdou do extrému, ale to je právě to, že jde jen o vize, nastínění ideálu podle určitých představ, ale současně jde o to, že jsou realisté, takže neříkají, bude to tak a tak....řeknou, líbilo by se nám to takhle, ale myslíme, že reálné je toto.....pro mě má největší váhu asi to, že jsou to opravdu ekonomové....navíc dost zásadoví, takže by z nich asi těžko vypadlo něco podobného, co nám vláda předvádí teď....
To, že jim věřím i jako lidem jsem už psala hodněkrát, a asi je to pochopitelné, vzhledem k tomu, že s jedním z nich žiju a mám 4 děti...
Jinak svoboda má minimálně dvě roviny, tu osobní a tu ekonomickou. Čím více svobody, tím více je potřeba i odpovědnosti, a to v obou směrech, a ukazuje se, že právě ta odpovědnost sama za sebe a své činy hodně lidem schází. A právě proto spousta lidí říká, že si to fungování podle jejich ideálů dokáže představit, ale ne v tomto světě nebo alespoň ne v tomto státě....
Upřímně, ani já si to nedokážu představit, ale i tak si myslím, že právě lidé jako oni by se měli objevit minimálně v opozici, takže mně nejde ani tak o to, aby to tu vedla čistě pravice, když už zůstanu o tohoto dělení, i když k ní tíhnu víc, ale byla bych ráda, aby se ten střed posunul více doprava, aby tu byla nějaká protiváha proti té vyhraněné levici no a taky, aby se to tam už konečně vyměnilo....to věčné střídání stále stejných lidí a stran, výsledkem jejichž "práce" je čím dál větší problém, mi už fakt leze krkem.
No a pak se taky hodně bojím, že to, kam směřujeme pod tímhle vedením, nemá nic společného se svobodou a teď už ani s demokracií. Pořád tak nějak doufám, že někdo, kdo propaguje svobodu absolutní, dokáže prosadit alespoň částečnou....
Odpovědět