28.11.2012 16:43:34 Delete
Re: Zajímavý rozhovor o tom, jak funguje ekonomika a proč by se neměly zvyšovat daně
Liško,
tak já mám zkušenost úplně jinou, právě to neustálé zvyšování daní právě Svobodní kritizují pořád, upozorňují na Lafferovu křivku, požadují zrušení některých daní a snížení jiných....
To je právě to, že každý vidí jen to, co vidět chce.
Také neznám nikoho, kdo by tvrdil, že když rodiče nevydělají dost peněz na jídlo a bydlení, tak jejich děti mají prostě smůlu a umřou hlady pod mostem, zato vím, že tvrdě žádají, aby peníze zůstaly u občanů, aby ti si mohli rozhodnout, jak s nimi naloží.
To, že současně chtějí osekat různé dávky, neznamená, že chtějí zrušit sociální politiku jako takovou, ale mají jiné představy o tom, jak by to mělo fungovat. Odmítají nařízenou charitu, protože tvrdí, že to nařízení vede jen k tomu, že nikdo pak není ochotný dát cokoliv navíc, protože si své splnil....a s tím souhlasím....znám spousty lidí, co odmítají přispět na cokoliv, protože přeci platí sociální pojištění....a v tom je právě ten problém, že se snažíme z tohoto pojištění poplatit i věci, které to poplatit nezvládne a už nemáme jiné zdroje charity protože ta je utlumena tou povinností....
Nevím, kam na FB chodíš, ale ten názor, co píšeš, jsem já osobně nikde nečetla, ani na stránkách Svobodných, ani na jejich stránce na FB, ani na vlastních FB stránkách jejich předsedy, místopředsedů a některých členů, které mám v přátelích.....
Samozřejmě, že všude se najdou blbci a jistě i mezi jejich členy, ale to přeci nejde brát jako oficiální požadavek strany jako takové....ono je něco jiného vykřikovat do světa skryt v davu a něco jiného je svůj názor prosadit jako směrodatný pro nějakou skupinu lidí....ono dá hodně zabrat dohodnout se na formulaci a způsobu prezentace i docela normálních a zásadních požadavků tak, aby to prošlo vším, čím to při schvalování projít musí....
Odpovědět