30.11.2012 12:50:57 Delete
Re: Zajímavý rozhovor o tom, jak funguje ekonomika a proč by se neměly zvyšovat daně
Grainne,
ale ty cíle jsou dané, já píšu o tom, jak je těžké je naformulovat, protože se musí dohodnout spousta lisí. Neznamená to, že nejsou, ale že je k nim obtížná cesta. Ale právě proto, že se té cesty účastní různí lidé a už při té tvorbě do toho mají co mluvit a následně se zúčastní schvalování, pak i když se v určitých drobnostech jejich názor odlišuje, tak to hlavní je společné všem....a tohle je právě mnohem jednodušší u malé strany než u velké. Tam, kde je členů několik tisíc nebo několik desítek tisíc, tak těžko může probíhat nějaká konstruktivní debata, natož shoda. Cíle jsou pak formulované nějakou malou skupinkou a natolik nevýrazně, aby, se v tom mohlo skrýt co nejvíce různých názorů...
Co se týče snahy o koalici a vládnutí vůbec....no, tak Svobodní sice mají naformulovaný jakýsi koaliční potenciál nebo jak to nazvali, ale to musí být, právě proto, aby s nimi pak někdo nevymetl. V tom prohlášení je vyjádřeno, s kým a za jakých podmínek by to bylo možné. Ale nejbližší cíl není nic víc a nic míň než funkční a fungující opozice....Není jejich cílem rychle vyrůst a rychle zvadnout. Nejsou odnoží žádné jiné strany, kdy někdo už známý se znelíbil novému vedení případně mu samotnému nevonělo, že byl odstíněn apod.
Mně prostě přijdou jako Zelení kdysi, určitým směrem vyhranění, přičemž tedy na rozdíl od Zelených vidí způsob, jak něco změnit ne v zavádění nových a nových regulací a dotací, ale naopak v deregulování a ve zmírnění závislosti na dotacích....což je právě to, co je mně osobně bližší....
Odpovědět