3.12.2012 22:42:43 No one
Re: Setkání s duší zemřelého
Fokys,
je mi velice líto, co tě potkalo.
Já neumím poradit, jen napíšu svou zkušenost. Moje mamka také spáchala sebevraždu nedávno, zakládala jsem tu podobné téma také. Chtěla jsem se s ní spojit, chtěla jsem vysvětlení, chtěla jsem vědět, že je jí dobře. Ale pak jsem si uvědomila, že mi to nikdo nemůže říct ani ukázat, že to všechno najdu jenom a pouze sama v sobě. Teď jak to píšu, tak se mi derou slzy do očí, stále to moc bolí a ta prázdnota v srdci už nezmizí, bolest zůstává - jen se s ní učím žít. A jde to. Je to zvláštní, ale dokážu se už i smát a myslet na jiné věci.
Ona ta sebevražda pro ty pozůstalé je zrádná v tom, že se nemůžeš zlobit na nějakou vyšší moc - dejme tomu autonehoda nebo vážná nemoc, že ten člověk se rozhodl sám odejí. Cítím vztek a hroznou vinu, že jsem tomu mohla zabránit. Ve skutečnosti ale nemohla.
Docela mi pomohla tato kniha: Návrat domů k Bohu - Walsch Neale Donald, je to psané jako rozhovor a "Bůh" tam vysvětluje i tu sebevraždu. Vše okolo ní a i co je potom...pokud se budeš cítit, také doporučuji si jí přečíst. Já ani nemusela číst celou a došla jsem k své vlastní pravdě.
Jinak jsem chtěla jenom ještě podotknout, že psycholog by ti měl pomoci a pokud necítíš, že to je ono, tak bys měla psychologa změnit. Já chodila necelé dva měsíce každý týden a psycholožka mě dostala z nejhoršího, díky ní jsem mohla i jakžtakž normálně fungovat.
Myslím na Tebe a posílám sílu.
Odpovědět