Re: Jak vyrobit jogurt nejpodobnější Selskému?
já mám od kamarádky japonskou kulturu, které stačí pokojová teplota - tzn. dám 2-3 lžíce do krabičky, promíchám s mlékem (používám plnotučné) a nechám stát přes noc na lince - ráno mám krabičku jogurtu. Pak jen odeberu zas cca 2-3 lžíce, které nechám v lednici na další várku.
Což tedy znamená, že 1 litr jogurtu mi stojí stejně, jako 1 litr mléka.
Dělám si vždycky 0,5 litu na 2 dny.
Myslím, že tenhle jogurt mají doma v ČR asi všichni Japonci, nebo kdokoli, kdo je zná a od nich si pár lžic jogurtu vezme.
Zkoušela jsem to i s hollandií bez jogurtovače - což je teď v zimně ideální - dát krabičku s mlékem a promíchaným jogurtem na topení - ideální v paneláku, kde je dálkový, co hřeje pořád. Udělá se taky.
Mě ale víc chutná ten japonský, není tak kyselý
Odpovědět