Re: Superdebata - kandidáti na prezidenta
Moc děkuji tady za tu diskusi, pomohla mi utřídit si myšlenky....
Včerejší debatu jsem nemohla sledovat - byla jsem do 22 v práci. Sem tam jsem letmo zahlédla co se tam děje - děti ji měly puštěnou na klubovně, kam je chodím kontrolovat a tak jsem sem tam něco zaslechla. Formát mi nevadil, časoměřiče mi naopak vyhovovaly, i to, jak nakonec byl dán prostor TF, která měla "vyčerpáno" málo času.
Diskuse a dnešní debata tady mne utvrdila v tom, že v prvním kole budu volit podle srdce a tedy TF. Pvažuji ji za slušnou, inteligentní a pohotovou dámu s velkým charizmatem, za ženu, která už v životě leccos zkusila, zakusila a dokázala a jako prezidentku si ji velmi dobře dovedu představit. Vím, že tam jde s trochu naivními - tedy spíše idealistickými - představami, ale proč ne - třeba už nastal čas, kdy se může český národ obrodit díky příkladu hlavy státu... (já vím jsem blbá a naivn, ale já FAKT furt doufám, že se toho dožiju....). Navíc u TF věřím tomu, že nejde do voleb s vidinou zajištěného koryta, je to člověk vnitřně skromný, což se ukázalo i na její volební kampani. Je otázkou, kdyby se
"nabízela a prodávala" jako jiní kandidáti, kteří na vás juknou tu z televize, tam z časopisu, poštovní schránky nebo bilboardu, zda by neměla těch preferencí mnohem více. Ale ona na to takto jít nechtěla a já si jí i proto vážím...
Stejně, jako jiní přítomní, jsem těžce zvažovala, zda, když dám v prvním kole hlas Táně F., tak zda ho tím "nezahodím". Ale ne - já chci, aby i když na první místo nedosáhne, bylo jasné, kolika lidem její čistý způsob vedení kampaně a vůbec její celoživotní názory imponují a kolik lidí oslovili... Takže v prvním kole TF, pokud (a toho se obávám, i když naděje umírá poslendní) by se do druhého nedostala, tak pak mám lidi, které NE (a budou-li tam dva takoví, tak se svého práva volit vzdám) a mám někoho, kdo SNAD ANO a bude-li tam tento, půjdu ho podpořit.
Mrzí mne, že je kníže člověk TAK starý. Nemyslím počtem roků, myslím tím, jak se projevuje (mám maminku o 13 let starší, než je kníže, ale je plná života, jiskří, zapaluje jí to, i fyzicky je na tom výborně - za den udělá tolik práce, že jsem unavená, jen když poslouchám jejich výčet...). Bohužel kníže je dnes - alespon na mne tak působí - již unavený pán, který byť je velice inteligentní, má vzdělání, přehled, je mezinárodně uznávaný a bohatý tak, že kvůli "korytu" do voleb také jistě nešel, obávám se, že povinnosti hlavy státu jsou nad jeho síly. Nevím, možná "klame tělem" a možná to jsou jen úmyslné mimikry, ale nejsem o tom přesvědčená. Kdyby šlo načerpat mu do žil nějaký elixír na posílenou, volím dozajista jeho....
Odpovědět