9.3.2013 15:20:29 Elíláma
Re: Umělé nekalorické sladidlo a hubnutí
Inko, problém jsou spíš skryté cukry, především v pečivu a těstovinách, ale i bramborách, rýži. Cokoliv, kde je mouka, zahušťování. A pozor, celozrnné nemá míň kalorií. Klidně si kafe oslaď, a slaď pomalu méně a méně, chuťové buňky si zvyknout. Pij hodně vodu a odnauč se sladit čaje je to mrvení čaje, především zeleného a ovocného. Vyhýbej se mouce. Když máš chuť na sladké, dopřej si nějakou dobrůtku ráno, vykašli se na sušenky a polotovary, třeba posnídej tvaroh s trochou třtinového cukru nebo s medem, ale klidně si sypni i bílý cukr, jestli ti to udělá dobře. Nebo si udělej na jaře domácí zmrzlinu s jahodovou dření.
Můžeš si cukry pěkně počítat přes kalorické tabulky, uvidíš, že si trochu dát můžeš. Vhodnější jsou ráno (nakopnou tě). Preferuj pomalé cukry.
Sladidla bych neužívala, zřejmě úplně neškodné není nic, ani ta stévia. A mrkni na dnešní Novinky.cz, je tam hezký článek o aspartamu používaném v light výrobcích, rakovina v prášku.
Odpovědět