30.4.2013 9:46:11 Agnesss
Re: Pan prezident Zeman a jeho vztah k alkoholu
Terezo,
"... nějak budeš hledat spásu, třeba v nereálných slibech. Tak určitě budeš volit někoho, kdo ti slíbí práci..."
Jak kdo. Já třeba hledat spásu v nereálných slibech hledat nebudu ani náhodou, (naopak si řeknu, že mě chce někdo oblbovat) a nebudu volit někoho, kdo mi slíbí práci. Protože racionálně vím, že nereálné sliby mi nejsou nic platné a prezident mi práci nezajistí.
Mně je jasné, že spousta lidí ale neuvažuje racionálně, ale emociálně, to je právě ten kámen úrazu.
Myslím si, že je to asi tak jak píše Tomáš Rektor:
Zlákají nás staré jistoty. Že se dá realita zase otupit lahví vodky. Že se dá žít i bez zodpovědnosti a samostatnosti. Vždy se někdo postará. Vždy se dá na někoho shodit neúspěch. Na rodiče. Na stát.
Kdo někdy přestával pít či kouřit, dobře ví, že napoprvé to skoro nikdy nejde. A každá záminka je dobrá. Tak snadné je podlehnout svůdci. Miloš Zeman je jako muž, který své ženě, která přestává pít a staví se na vlastní nohy, koupí láhev vína, jen, aby ji dostal zpět do své moci. Hnusné, co?
A teď zpátky do reality. Všichni lidi nejsou hodní. Dokonce ani politici ne. To, že se někdo pokusí zneužít slabin společnosti, je téměř jisté. A že bude mít společnost tendence podlehnout taktéž.
http://www.tomasrektor.cz/zneuzita-zem/
Odpovědět