11.7.2013 16:30:41 Kafe
Re: Vydání Nečase
A abych taky něco odcitovala, aby v tom Inaaa nebyla sama:
Zeman: Němcová napadla nezávislost vyšetřování
V rozhovoru pro Právo se k prohlášení Němcové vyjádřil i prezident republiky Miloš Zeman: „Myslím si, že paní předsedkyně Němcová opustila zasedací místnost po mém projevu, kdy jsem vyjádřil odlišné stanovisko od stanoviska jejího. Jak známo, paní předsedkyně několikrát veřejně napadla nezávislost vyšetřování a žádala jeho politickou kontrolu. Ve svém projevu jsem naopak vyjádřil názor, že jedním z hlavních úkolů Rusnokovy vlády je zabránit těmto politickým tlakům, dosáhnout toho, aby jak policie, tak státní zástupci měli naprosto volné ruce. A řekl jsem také, že jediný, kdo je oprávněn posuzovat jejich zásah a následné vyšetřování, je nezávislý soud, který rozhoduje o případné vině a případném trestu. Nikoliv politici.“
Já s ním tedy plně souhlasím a předpokládám, že je to i majoritní názor ve společnosti. Asi tu nikdo nechce, aby politici úkolovali policii a státní zástupce, co můžou vyšetřovat a co již je nedotknutelné. Navíc jsem dost zvědavá, jak to zhmotnění tržní ceny poslaneckého mandátu posoudí soud.
Odpovědět