13.7.2013 9:14:36 Binturongg
Re: Vydání Nečase
kili - nemyslím, že jde o jinou věc.
Chtěla jsem tím říct, že měl Hnízdil možná pravdu, ač s trháním dokumentace nesouhlasím (a upřímně řečeno, moc se mi tomu nechce věřit - nemáte odkaz?)
Proto považuji za podstatné, jak případ dopadl, a pokud neznáte výsledek, tedy "B", nemůžete říkat "A" ani jím argumentovat
Upřímně doufám, že má celostní medicína velkou budoucnost a ukončí tu neschopnost naší medicíny vidět dál než na jeden konkrétní problém, proto držím Hnízdilovi všechny palce. Je to možná šílený, ale moudrý pán
Ještě na jeden případ jsem si vzpomněla - kamarád před 15 lety málem přišel o nohu - měl roztříštěný kotník po dopravní nehodě, během operace mu do hlezna zanesli zlatého stafylokoka, dva roky s tím bojoval, nohu mu chtěli amputovat...i jeho vlastní kamarád, který poslouchal svého primáře, jenž zažil druhou světovou a stále trval na tom, že tyto úrazy se řeší pouze amputací (stávalo se přeživším, spadlým pilotům) - tento primář, ač už možná nežije, dodnes představuje rigidnost současné medicíny, zvl. u nás v české kotlině.
Nohu kamarádovi zachránil jistý čínský lékař, který u nás nesměl vykonávat praxi lékaře (jejich diplomy tu neplatí), tudíž se věnoval alternativní medicíně, především ortopedii.
Když mu tlumočník přeložil stručné dějiny roztříštěného kotníku, smál se, až se za břicho popadal...
Odpovědět