Re: Nápoj k snídani
Mimoto někdy může být horké/studené opravdu užitečné pro to následné prohřátí/zchlazení těla. Právě jak jsme psala, u těch sportovců v Africe se to používá s úspěchem, pijou nápoj teploty kolem 0,5 st., prostě těsně nad nulou, a pak za tu půlhodinu jdou podávat výkon a mají tělo "předchlazené", takže se pak tolik nepřehřejou při tom výkonu a je to pro ně zdraqvotně lepší.
V mrazu zas opačně, předehřátí těla půlhodinu před vstupem do mrazu je užitečné a vhodné.
Ale právě je potřeba si uvědonovat, že je tam ta časová mezera.
A rozhodně je lepší předem zchladit, než dodatečně do přehřátého těla nalít studený nápoj, to je špatný, lidové "nepij, když jsi uhřátý" má rozhodně opodstatnění.
Odpovědět