Re: Nápoj k snídani
Taky zorvna piluju - ohřívám si včerejší krémovou zelenonovou polévku s parmazánovokůzlečími knedlíčky
K tomu suchému - všimni si, že ty opravdu suché potraviny nejsou něco, co by se vyskytovalo v přírodě, ale my si je uměle vysoušíme (chcleba není v tomto ohledu to nejsušší). Někdy to má opodstatnění v konzervaci, ale taky dřív ty potraVINY konzervované sušením bývaly před jídlem opět rehydratovány. A naši předkové fakt mnohem míń pili, ale právě nemuseli dorovnávat ty suché potraviny.
Stačí juknout třeba na sušené ovoce. Suepr uchování. Ale my ho dnes jíme opravud převážně v té suché podobě. Kdysi právě to sušené ovoce sloužilo k přípravě rehydratovaných ovocných pokrmů v zimě. Takové ty různé "muziky", černé omáčky a tak. A v tom to je. Abychom si s tak suchou potravou poradili jednak mechanicky, ale hlavně pak metabolicky, tak k tomu potřebujem přiměřené množství vody a tak to furt dopíjíme.
Odpovědět