Ahoj
Po poměrně dlouhé době se mi zase podařilo být v nepracovní doma a ne v práci
Tak si užívám v klídku snídaňovou siestu
Ad počítač - Daníku, my máme pro Šárku jakousi snad "Domácí školičku" nebo jen "Školičku"- teď nevím
? Je to odstupňované pro děti od snad 1. roku po školáky? Je to x CD,- my to máme nahrané v PC fyzicky už snad ani ta CD nemáme... Šárka si na tohle vzpomene většinou když je nemocná a nebo když nechce TV... Učí se tam písmena, číslice, barvy, tvary, logické skládačky, pexeso, zpívá to s ní známé české dětské písničky, říkadla, učí ji to poznávat zvířata - fakt úplně na vše na co si vzpomeneš... Doprovází ji tím někdo koho si na začátku tuším zvolí - beruška, princezna, zvířátko...
Já nezapírám, že co chodím do práce a manžel taky, tak času na děti je fakt znatelně méně. Zrovna včera jsme řešili s mužem, jestli vůbec Šárka umí poznávat tvary... Martinka tohle měla v malíčku už ve 3 letech, protože já jsem byla doma s ní a byla sama. Teď je to opravdu horší. Manžela jsem uklidnila, že umí a umí toho celkově fakt víc než uměla Martinka - čte, píše, skládá slova, počítá, má přehled tak nějak celkově docela velký-působí jako starší tak nějak celkově... Něco se naučila s Martinkou, něco od nás, babiček... a řekla bych že dost právě z těchto naučných CD či CD-ROMŮ? Já nevím, jak se to jmenuje.
Je pravda, že takovou tu prvotní obsluhu PC se asi děti moc učit nemusí-hrát hry se opravdu děti naučí tak nějak samy. Nicméně my jsme třeba Martince v 1. třídě zaplatili ve družině počítače, protože tam mají neškodné hry, perfektní výbavu PC a je tam k tomu dozor, který hlídá, co na PC dělají. Přišlo nám to jako vhodné - ona si vyhraje a doma pak o to už fakt neměla ani takový zájem - navíc nebyla ve třídě za úplného debila. Podotýkám, že jsme měli to "štěstí", že ve třídě je snad 97% opravdu bohatých dětí, které mají a měli veškeré možné vymoženosti, o kterých se naší holce zdá ještě teď v 10. letech
Teď má 10 let a už jsem jí zřídila její vlastní e-mail (její spolužačky maminka mi posílá na můj mail ofocené sešity když ta naše je nemocná. Tak jí e-maily přeposílám, abychom je nemusely tisknout - takhle si je otevře u sebe na stole a opíše) a učím ji, že by mohla se spolužačkami komunikovat i takhle. Holka prahne po smartphone, ale já nějak nevidím zatím důvod jí ho pořídit když právě ještě nevyužívá ani ty e-maily... na hraní her má PSP...