Re: Trvanlivost domácích pomazánek
Tak to mně těší, že nejsem jediná "riskující" na Rodině. Pomazánky se u nás dělají tak nějak průběžně a taky tak průběžně se jí. Někdy mám i dva druhy současně - jedna se dojídá, tak udělám další. Sortiment je tak 10 - 12 druhů a když jedu na nějakou akci, udělám sebou třeba 3 druhy a tam na místě je namažu, ozdobím.
Na jednu akci jezdím opakovaně, zrovna teď byla 2. - 4. 5., je tam cca 25 lidí a to i lidí vyššího věku s citlivým zažíváním a NIKDY NIKOMU NIC nebylo. Udělala jsem je ve čtvrtek, dám je do sklenic a do lednice. Jedeme v pátek, po cestě cca 1 hodinu je to normálně v tašce - strčím ty sklenice do sáčků a pak mezi oblečení, aby se to nerozbilo a taky vrstvy textilu izolují teplotu.... Po příjezdu to tam dám zase do lednice. Mažu to na jednohubky v pátek i v sobotu večer a vždy - už 20 let - to bylo OK.
Odpovědět