15.2.2015 14:39:11 Eecta
Re: Co to je bezvýhradné přijetí dítěte matkou?
Já teda zírám, jak jste všechny benevolentní...
Zmačkané dítě nestrpím. Prádlo vyžehlím, uložím do skříní - děti si berou čisté a vyžehlené, nemají proč co kam muchlat. Na nanošené prádlo mají jinou skříň, kde to věší na háčky a ramínka, takže se to taky nemuchlá. Můžou si nosit co chtějí, jaké chtějí kombinace, když se v tom cítí dobře... ale být zmuchlaný, špinavý a smrdět, to ne.
Hračky a věci si denně večer uklízejí, kromě toho, s čím si hrajou délé a průběžně. Provozní bordel neřeším, ale před spaním se musí všechno uložit, abychom se přes to v noci a ráno nepřeráželi. To samé na stole - můžou si hrát jak a s čím chtějí, ale až po úkolech, na které musí být vždy místo. Nemám s nimi v tomhle směru žádné sspory, uklízíme odjakživa, s malými já, větší už sami. Když se jim nechce, optám se, jestli to teda můžu vyhodit... a hned se jim chce. Máme malý byt a je nás hodně, takže bordel se sem prostě nevejde.
Jinak s nejstarší dcerou také řešíme problém, že jí nemáme rádi - ale ne kvůli uklízení a podobně, ale kvůli násilí. Nedokážu jí prostě vysvětlit, že když jí roční prcek vzteky kousne, tak ona ho za to nesmí praštit. Jí to připadá jako křivda a nenechá si říct, že to celé musí dělat jinak, jednak mu nebrat hračky (to zas nechápu já, že mu bere jeho zatloukátka a vkládačky a dělá to za něj), dále když jí tahá za rukáv a piští, tak se k němu otočit a kouknout se, co chce a ne ho ignorovat, až on už neví co a rafne jí do ruky, pak třeba že když už jí rafne, tak mu nesmí jednu ubalit, že to s ním hodí na zem... Z toho jsem z ní hrozně nešťastná, že je tak surová... a nevím, co s tím. Jsem už celá uvysvětlovaná, ona je celá ukřivděná, všechno odkýve a udělá to zas. Jako malá taková nebývala, do 4 let, pak prožila drsný rok ve školce, kdy se po ní vozily 3 holčiny, pořád brečela a nechtěla tam chodit, další rok na ní hned první den zase nastoupily a tak jsem jí poradila, aby jim dělala přesně to samé, co ony jí - což ona aplikovala s velkým úspěchem, holky jí něco udělaly, on jim víc, holky se rozbrečely a od té jsou nejlepší kámošky a ona si to násilí jako řešení nese dál.
Odpovědět