27.3.2015 9:15:32 Fren
Re: bydlení v nájmu a trvalý pobyt
Tak to bych nepronajala byt nikdy,chtít po nájemnících 2 kauce. Nájemní smlouvu jako majitelka bytu nedávám,to by byla jasná sebevražda.
Mám pouze tedy 1 nájemnici na nájemní smlouvu - a k té jsem vlastně přišla přes původního podnájemníka,polocikána,jehož matka ovšem bydlí v tomtéž domě,uklízí v něm a je běloška a slušná paní,tak tam jsem riskla vzít toho člověka do podnájmu,matka mu v bytě uklízí,on k ní chodí se stravovat do bytu a nedělají si z bytu doupě,kde by se scházelo dalších 10 romů.On pracuje v těžkém průmyslu.No a jednou mě požádal,jestli by si do bytu mohl nastěhovat svoji exmanželku,která by ovšem potřebovala dosáhnout na socdávky,takže i nájemní sml.Vždy ji tedy prodlužuji nájemní sml.na další 3 měsíce,zatím nenastal problém,tak uvidíme.
Řekla bych mu,proč tb potřebuji a také to,že jestli mi to tedy nepovolí,že se budu muset odstěhovat.Jesli má majitel všech 5 pohromadě a není s vámi problém,byl by v této situaci sám proti sobě. Když si budeš dávat TB,majitel bytu s tím nemá nic společného,chci tím říct,nehlásí mu to nikdo,je to věc jen toho nájemníka - ty tam musíš dojít s nájemní smlouvou a oni ti tb dají,aniž by se o tom majitel bytu vůbec dozvěděl.V nájemní smlouvě to mám u té jedné mé nájemnice ošetřeno tak,že pokud si sama neodhláší Tb při ukončení náj.sml.,tak si z vr.kauce strhávám 2tisíce naa to,že to budu muset řešit já sama,tj.budu stím mít práci,čas v (_._) + peníze na cestu.
Chci se tě ještě zeptat - nájem např. na březen platíš zálohově tedy 10.února a potom ještě tu druhou část také v únoru?
V posl.době je s nájemníky problém ten,že nejsou schopni platit cca v půlce měsíce na měsíc další,že jim prý výplata chodí kolem 20.,tak nevím.
Jedna nájemnice mi dokonce platí např. na duben v půlce dubna,takže jsem po ní striktně chtěla další 4 tisíce vr.zálohy krom kauce pro případ,kdyby odbydlela půl měsíce a neměla by na její zaplacení.zaplacení.
Jj,jsou to starosti a vůbec ne peníze zadarmo.
Odpovědět