27.7.2017 19:32:01 iiiiiiiiii
Přilepšili byste si k důchodu prodejem bytu?
Do voleb jdou Zelení s programem odkupování nemovitostí od seniorů se zárukou doživotní renty pro ně, i toho, že by v bytě mohli až do smrti zůstat. Byty by pak stát přednostně přiděloval mladým rodinám.
A jak by se vypočítávala renta, kterou by senioři doživotně dostávali? „Odvíjela by se od procentuální částky z ceny prodeje nemovitosti,“ řekl Stropnický. Vychází z toho, že ne všichni, kteří nemovitostí v osobním vlastnictví disponují, mají zároveň „chuť ani důvod“ odkazovat ji svým blízkým.
„Chceme aby i důchodce žil plnohodnotným životem. Jsou tu senioři, pro které stát nemá peníze, na druhou stranu mladí lidé, kteří mají problém s bydlením. Chtěli bychom, aby nová generace nebyla zatížena hypotékami. Lidé, kteří jsou zatíženi hypotékami, nejsou svobodní,“ uvedl Stropnický.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zeleni-plan-odkupovani-nemovitosti-db8-/domaci.aspx?c=A170727_144854_domaci_kop
-----------------------------------
Neumím si to představit v praxi. Prodám byt nějaké nově zřízené organizaci, která mi místo vyplacení peněz bude měsíčně posílat nějakou rentu. A bude čekat na to, až zemřu, pak ten můj byt podle nějakého pořadníku přidělí mladým lidem.
Bych se bála, že mě schválně někdo někde klepne
Odpovědět