20.9.2017 16:06:23 Delete
Re: Už jste si dělali volební kalkulačku?
Alraune,
o tom to je. Je mi jedno, jestli se paktují partičky ve třídě nebo státy spolu. Nesnáším "kdo nejde s námi, jde proti nám", jako by neexistovala varianta "jít vedle sebe".
Paktování se a partičkování, určování, kdo s kým ka a neka a hlavně kdo s kým smí a nesmí ka, to je nejlepší cesta ke konfliktům. A to je zcela mimo mé přesvědčení.
Mně je dost jedno, jestli jsou lidé z Německa nebo z Ruska, z USA nebo z Číny. Podle mě právě lidé, co mluví o přátelení s tím nebo oním a tlačí tě k rohodování "buď ten, nebo ten", jsou zdrojem nenávisti mezi lidmi a národy, a tedy vedou lidi do válek. No a pak hledají, s kým se do té války spojit, kdo je pro ně výhodnější. Takoví lidé jsou všude. A často se derou do čela států. Je na každém, aby řekl, že tenhle typ lidí v čele státu nechce. Teda pokud skutečně nechce.
Není nutné se všemi kamarádit, stačí si neškodit. Nenávist plodí zase jen nenávist. A nenávidět národy a státy kvůli jednotlivcům? Rozhodovat se, kdo byl horší, jestli Stalin nebo Hitler? Který z nich páchal menší obludnosti? S Německem teď ale velmi velmi ka, že jo....přitom Německo taky hodně ka s Ruskem, než Rusko podrazilo. No nevím, nevím...a to beru jen hodně maličký úsečíček historie. Taky ty ka - neka mezi Francií a UK, chvíli tak, chvíli naopak...a pak tě společně prodají v naději, že sami sebe zachrání...a tak dále a tak dále...
Kdepak, já na nějaké ka - neka mezi státy nehraju a nevěřím. Vždycky je to ze všeho nejvíc obchod pár lidí. No a ti správní lidé uvnitř umí vždycky vyvolat nenávist k těm, ke kterým se to zrovna hodí. Bekané Německo, bekaná Amerika, bekané Rusko, bekaní křesťané, bekaní židé, bekaní muslimové.....podělanej svět.
Odpovědět