17.10.2018 19:15:18 Yuki 00,03,07
Re: Recepty z počátku století
Vydra
Vydra se počítá k pokrmu postnímu, není však tak chutná jako ryby. Když se vydra stáhne, nakládá se jako zvěřina s octem a kořením. Může se též jen nasoliti a malinko pepřem a jalovcem potříti. Hlava se odhodí, ježto se nepožívá. Když se dělá vydra pečená, zabalí se do máslem vymaštěného papíru, dá se pod ní asi jako dvě menší vejce kousek másla, cibule a půl rozkrájeného, peciček zbaveného citronu. (Když se k něčemu citron přidává, tak se jádra odstraní, neb jsou hořká.) Přikrytá vydra se nejprve dusí a přidává se k ní po lžíci lák, v němž byla naložena, a peče se jako zvěřina, buď se smetanou, nebo jen se šťáva zapráší lžicí mouky a dá se pak do šťávy sklenka bílého vína a dle chuti citronové šťávy. Na stůl se podají k ní magrony. Bobr se rovněž tak připravuje.
Odpovědět