18.10.2018 12:56:55 Eudo
Re: Recepty z počátku století
Tady recept nazvany
Hlemyzdi nadivane.
Pro sest osob pocitame pul kopy hlemyzdu. Ocistime je zevne, opereme a vhodime do varici, slane vody, aby se usmrtili. Pak se zcedi a za horka se jehlou z domecku vytahnou. Mekke casti odrizneme a ponechame jen nohu, vykuchame ji, nekter vnitrnosti ponechame a vse hodne se soli vypereme. (Odhlenujeme). Ocisteni hlemyzdi se daji varit do hovezi polevky (3 hodiny). Mezitim se pripravuji ulite (domecky). Ulity se vyvari v osolene vode s pridanim Trochu sody. Pak se zcedi a nekolikrate se proplachnou solnou vodou, pri cemz se jeste cisti kartackem. Na konec se omyji v ciste, neslane vode a nechaji se na situ odkapat. Ulity se po upotrebeni schovaji a pri druhem upotrebeni jsou snadneji vycistene.
Recept na nadivku nedavam, je to dlouhy a takova hospodynka zarucene nema nic jineho na praci, nez se pizlat s hlemyzdema behem nejmin jednoho dne.
Odpovědět