21.12.2018 0:12:01 Winky
Re: Jak přijít o zákazníky
Nosit si / konzumovat donesené vlastní jídlo / pití do podniku, kde se prodává jídlo / pití se prostě NEDĚLÁ! Ani jednou v roce na Vánoce. Leda pro nějaké zvláštní příležitosti (chceš tam uspořádat party, zařídí ti třeba catering ale jednu z věcí si chceš dodat vlastní protože je něčím speciální, tj nedá se koupit, objednat... / dietní nutnosti a hlavně po předchozí domluvě - s tím, ze domluva nemusí dopadnout, nemusí na to provozovatel přistoupit.
Jo a pracuju v hotelu s restaurací a vinárnou a typci co by si z restaurace udělali nejradši vlastní kancelář nám taky vadí. Jednoho takovýho šéfika jsem taky pak už odmítla - taky se divil, když nám prý dělají “pravidelné kšefty” - no pronajimali si sice salonek, ale snažili se pokaždé tvrdit, ze tam byli kratší dobu, nosili si tam vlastní jídlo a pití a když si měli platit minerálu, tak se kroutili jak hadi, nejradši by měli všechno na fakturu. A ten hlavní stejně sedel na restauraci, třeba půl dne, notas napichlej v elektrice, Wi-Fi, a dal si jen horkou vodu do vlastní prinesene lahve s nějakým praskem (ze prý speciál dietní drink). A aby toho nebylo málo, měli vždycky kecy na obsluhu. To te pak přejde vlidnost k hostovi, když ti dává takhle najevo, ze ON tam “dělá kšeft”.
Možná to nebyl úplně případ toho učitele (ale dlouhodobostí to mohlo nastat), nicméně svezl se třeba s podobnou zkušenosti servirky s některým podobným hostem.... lidi jsou fakt neuvěřitelný.
Odpovědět