30.1.2019 19:52:01 Analfabeta
Re: Naletěla jsem a prosím o pomoc, jak z toho ven
Rišulko, taky jsem měla smlouvu s podobnou firmou. Ono je to tak: šmejdi ze začátku asi výběrka dělali, jenže ono je s tím hodně práce a za hodně práce Jim klesá zisk. Tak to začali dělat tak, že se rovnou dohodli s nějakou firmou, že jim za určitý peníz dohodí balík smluv. Pro odběratele to výhodné není, jde jen o převod smluv mezi dodavateli za provize. U nás se totiž hoči prořekli, že o žádnou aukci nejde, protože vítězný dodavatel je už vybraný předem.
Jak z toho ven? Pročti si smlouvu. Pokud ti ještě nová firma nezačala dodávat, tak smlouvu vypověz. U mně to třeba bylo tak, že firma podepsala smlouvu na odběr na základě mojí plné moci, ale místo doby neurčité mi podepsali jen dobu určitou. Mně to nakrklo, protože při podpisu smlouvy se dušovali, že to je jen jednorázové, a smlouvu klíďo podepsali za dva roky poté. Tudíž jsem smlouvu písemně vypověděla. Ona je tam klauzule, že půl roku nemůžu přejít k nikomu jinému, jinak smluvní pokuta 5.000,- Kč. To dodržím, protože dodavatele máme solidního, levnější ceny zatím nikdo nenabídnul. Takže si pročti podmínky vypovězení smlouvy a to musíš dodržet. Neboj, oni kolem sebe budou kopat, ale musíš postupovat přesně podle smlouvy.
Odpovědět