17.11.2020 22:15:02 Termix
Re: Robot - domácí housky a chléb
Kvasový chleba peču podle Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Hodně se učím z Fcb Pečem pecen.
A housky nebo rohlíky peču někdy denně někdy ob den. Používám tento recept: 260 ml vlažného mléka nebo vody, lžíce sádla, lžička soli, 500 g mouky, půlku kostky droždí a lžička cukru. Vykynout, udělat bochánky, znovu chvilku kynout, vyválet rohlíky nebo smotat pletýnky a nebo vyrazím takovým tím mačkátkem kaiserky a nebo klasické raženky. Na chvilku zase kynout. Potřít vajíčkem a na cca 10 až 15 minut péct.
A pak ještě peču toastový chleba. Stejný recept jako housky, místo sádla dávám ale rozpuštěné máslo, cca 70 g, a jedno vajíčko. Nechám kynout, rozpůlím, vyválím a sroluju a dám do nádoby dvě rolky těsně vedle sebe. Zase chvilku kynout a péct.
Pečivo nekupujeme už vůbec.
Odpovědět