Re: Sladké náplně a posypka/žmolenka
Tvarohovou náplň,odhaduji,že se chystáš na svatební koláčky,dělám z tučného tvarohu a mascarpone v poměru 1:1,cukr práškový,vanilka,citronová kůra dle chuti.Na mírné rozředění,pro barvu a konzistenci přidám celé vajíčko. Mascarpone náplň zjemní.
Maková náplň : klasicky rozvařit mletý mák v mléce s cukrem,zhoustne sama.Rumem se nedá nic zkazit.
Se strouhanými hruškami zkušenost nemám,ale dají se uvařit z hrušek povidlíčka.Trošku šizená technologie.Hodně rozvařit strouhané hrušky s kořením,odpařit vodu,co se dá. Přisladit a případně zahustit pektinem.Koření: skořice,hřebíček,badyán.
Žmolenka se dá dělat z hladké i hrubé mouky,poměry jsou dva díly mouky na jeden díl cukru a másla
Odpovědět