2.9.2022 10:34:19 Lei
Re: Zavařování
S těmi energiemi máš pravdu.
Ale jinak myslím, že kdo je zvyklý jíst to, co si vyrobí a uskladní, ten to dělá. Kdo ne, kdoví, jestli začne.
Třeba mí rodiče zpracují vše do poslední bobule (nemají teda žádné latifundie), ale pak to taky jedí - ať už zeleninové či ovocné konzervované produkty. Nemají mrazák, jen ten malý v rámci menší lednice, tak to celý život řeší takhle. Jsou ovšem skromní konzumenti, nekupují ovoce, které v té době u nás nezraje atd.
Naše děti mají rády šťávy, kompoty i džemy od babičky, kupujeme bílé jogurty a bílý tvaroh a do nich si dáváme v zimě zavařené ovoce. Zavařených jablek (pyré) sníme v zimě kila - k rýžové kaši nebo jen tak na lžičku. Zavařené fazolky nakyselo nemají chybu do teplých salátů atd.
Odpovědět