seznamy používáme jen pokud je dostaneme (tábor, švp...)
jinak jedu taky systémem vizualizace toho, co budu dělat/potřebovat...
a protože jsem neskutečně líná a jezdíme pořád někam, tak třeba kosmetickou/hygienickou taštičku má každý z nás vlastně sbalenou pořád, stejně jako máme pouzdro s lékárničkou (brufen, paralen, nosní tyčinka, prášky na průjem, pastilky na krk, náhradní čočky, roztok na čočky, náplasti na kotníky, náplasti, tyčinka na bodnutí hmyzem...) plus teda v kabelce mám pořád u sebe kovovou krabičku s nimesilem, prášky na spaní a brufenem... pak máme "kouzelný šuplík" v kuchyni, kde jsou nasáčkované věci jako baterky, šňůra s kolíčky, sirky, nůž s krytkou a malé prkýnko, vlhčené ubrousky, příbory v pouzdře, termosky, ešus, plechové hrnky - tam si podle typu cesty každý posbírá co potřebuje...
no a pak se mi třeba stane, že před odjezdem do zahraničí nechávám v autě kabelku s českými doklady, doklady k autu, klíči od bytu a nechám tam i peněženku s pracně vyměněnou cizí měnou, což zjistím až na místě
(tohle se teda stalo jen jednou, nakonec o nic nešlo, vybrali jsme v bankomatu, dokonce měla banka lepší kurz než směnárna
)
jo a děti se balí samy, jenže jsou neschopní co se týče skládání věcí do kufru, takže mi dovalí kufr s pyramidou věcí, já to proberu, něco vyházím, něco jim nařídím donést, naskládám to do kufru a je to... na cestu zpět už se počítá s tím, že polovina věcí bude v externí tašce na špínu, kam mohou naházet i boty a podobně, takže ani stavitelé pyramid nemají problém to sbalit