" na druhou stranu se obávám, že efekt bude nulový, naopak možná spíš prohloubí ty zákopy, vyostří tu vzájemnou nesmiřitelnost..."
"mě se před pár dny dotklo, že vidíš morální rozměr v tom, že někdo demonstrovat nejde, aby tzv. prospěšně "nevyostřoval""
tak to je přesně to, o čem jsem psala... já nenapsala, že nejdu demonstrovat proto abych nevyostřovala... jenže jakmile zahlédneš stín rozporu s tím, co sama považuješ za správné, ze stínu se stane zeď... ta situace je teď už taková, že jediné přijatelné je absolutní shoda a to platí pro obě strany... jsme opravdu v zákopové válce, umocněné informační válkou, AI manipulací...
podívej se na FB a pokud nemáš vypnuté příspěvky, uvidíš na první dobrou o čem mluvím - FB je zaplaven příspěvky o demonstraci, oblíbené "palivo" jsou skutečné i AI fotky z demonstrace, kde se především SPD, komunisté a podobné osoby snaží vyvolat emoce odporu vůči demonstraci a lidé na to neskutečně naskakují.
Od urážení mladých lidí (nikdy bych nevěřila, že generace mániček bude jednou tak nenávistně psát o barevných vlasech mladých lidí

), přes urážky "ošklivých" žen, k urážkám lidí, co si dovolili vzít s sebou děti (a problém může být i to, co mají ty děti na sobě, protože duhové kalhoty jsou jistojistě znakem lgbt

Takže ano, pořád trvám na tom, že já bych demonstraci osobně nezvládla a jsem proto vděčná těm, co to dali a na demonstraci šli. A pořád trvám na tom, že ačkoliv byla demonstrace určitě správná věc, zároveň je to něco, co tu společnost rozhodně nestmelí, ale rozdělí. A pořád si myslím, že mediátor je přesně to, co jako společnost potřebujeme. (jo a se švagrem já nediskutuju vůbec, tam se ani neptám, tam kde už překročili Rubikon, už to nemá smysl... jsou tam, odkud už není návratu... tam to není na mediátora, ale na psychiatra nebo spíš vymítače

)